El Figueres va superar el diumenge a la nit la primera eliminatòria de la Copa Catalunya absoluta després de golejar el Palamós (5-0) el dia que es presentava davant l'afició i el pròxim cap de setmana intentarà accedir a la tercera ronda en el camp de l'Olot. Els de Chicho, amb més rodatge, van ser molt superiors i van aprofitar que el degà només portava una setmana d'entrenaments per deixar-los tocats des del començament.

Al minut 5 Ritxi Mercader se'n va anar per cames per la dreta i va ser escombrat per Barrera a dins l'àrea. El penal, clar, va ser transformat per Javi Revert, a l'esquerra de Manzano. Abans del quart d'hora, el mateix Revert, amb ganes de tornar a ser protagonista després d'un curs anterior marcat per les lesions, va assistir per un Bonaventura que va celebrar el retorn a Vilatenim, després d'una cessió al Girona B, per afusellar el porter rival i situar un còmode 2-0. Els unionistes controlaven el partit de dalt a baix mentre que el Palamós ho intentava amb accions aïllades d'Agi.

A la represa, la Unió van tornar a sortir endollada. Casanova, pitxitxi figuerenc de la temporada passada, es va cuinar el 3-0 després de retallar el rival i superar Manzano amb un xut potent. A deu minuts per acabar, la golejada va rubricar-la Quimo, amb la cama esquerra a la sortida d'un córner, i el juvenil Pep Chavarría, a plaer quan acabava d'entrar.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Varese, Romero, Cunill (Marcos Foraster, 80'), Venzal (Pitu Labrador, 70'), Pedro (Pep Chavarria, 80'), Maik Molist, Bonaventura (Casanova, 46'), Javi Revert (Moha Chabboura, 63') i Ritxi Mercader (Xavi Ferrón, 63').

PALAMÓS: Manzano, Sergi Garcia, Subi (Moha, 46'), Pastor (Ayala, 46'), Cano, Guillem Cornellà (Amós Gaska, 46'), Herrera (Àlex Fernández, 63'), Jaume Duran (Iván, 46'), Aleix Feixas, Barrera (Medina, 63') i Agi.

GOLS: 1-0, Javi Revert (p)(5'); 2-0, Bonaventura (13'); 3-0, Casanova (53'); 4-0, Quimo (80'); 5-0, Pep Chavarria (84').

ÀRBITRE: Díaz Díaz. Targetes grogues als locals Ritxi i Venzal i als visitants Barrera, Pastor. Targeta vermella al visitant Amós Gaska (2G)(90').