Amb la temporada acabada des de fa dues setmanes, Figueres i Peralada volen enllestir la plantilla com més aviat millor, movent fitxa i avançant-se a rivals de la demarcació com l’Olot, nou descendit a Tercera Divisió, o fins i tot la Jonquera, que el 12 de juny sabrà si també és equip de Tercera Divisió. Ambdós clubs han sondejat el mercat altempordanès i hi ha dos noms propis que sonen amb força, un per a cada equip. El Figueres té encarrilada l’arribada de Pitu Labrador, migcampista del Base Roses. El rosinc té 25 anys, acumula vuit temporades en el primer equip i és un fix per a Jose Santos en el centre del camp dels de la Vinyassa. Pitu, amb un potent fons físic per moure’s a la zona del migcamp, ha marcat set gols a Segona Catalana.

Qui de ben segur serà a Vilatenim són els jugadors que han renovat. Els últims a fer-ho han estat Cristian Venzal, Ramon Masó i Ritxi Mercader. Per contra, Roger Vidal tornarà a l’Olot dos anys després i tampoc seguiran el porter Aleix Prunés ni Marc Serramitja. Els blanc-i-blaus confien a retenir homes amb ofertes com Ferran Grau, més a dins que a fora del club tot i la proposta de l’Olot, Toni Cunill i Javi Revert.

Ribas, una vida a l'Escala

Pel que fa al Peralada, té lligat el fitxatge de Pau Ribas, lateral dret de l’Escala, de 25 anys. El defensa escalenc milita al primer equip des que era juvenil, porta el braçal de capità i enguany s’ha destapat com a golejador -quatre dianes- amb les seves incursions per la banda. Pel que fa al capítol de renovacions, els d’Arnau Sala i Xavi Punsí han lligat aquest dilluns la continuïtat de Guillem Cornellà, Sergi Murga, Botxi i Zou Moustakim. Per contra, el pitxitxi Marc Mas ja ha estat presentat a l’Olot, tal com estava previst, i tampoc seguiran Kike Sánchez i Lluc Banús, que tornen al club garrotxí després de la cessió, el capità Mate -vuit temporades a l'equip-, el migcampista Borja Garcia -cinc-, el porter Dani Lobato -una al primer equip- ni el polivalent Argi, el quart jugador amb més minuts de la plantilla.

Tant a Figueres com a Peralada els falta un porter, i seguint l’aposta pel mercat local, entren en escena el rosinc Àlex Campos i el figuerenc August Conesa, propietat de l’Olot, que ha de decidir si segueixen o no.