La Jonquera ha aterrat a Tercera Divisió per primera vegada per quedar-s’hi. Ho té clar Axel Vizuete, l’entrenador, i un gruix de la plantilla que ja sap com les gasta la categoria -un total de 14 jugadors. Els fronterers van tocar el cel el juny passat després de superar una promoció d’ascens d’infart al camp del Santboià i ara volen aprofitar el factor sorpresa per provocar més d’un ensurt a rivals que encara no els tenen en compte. I és que amb només sis anys la Jonquera passarà de jugar a Segona Regional en camps com els del Lladó o el Cabanes a recórrer 300 km per tot Catalunya per arribar en el terreny de l’Ascó, passant per la Pobla de Mafumet o el Nou Sardenya.

Per a l’aventura, Vizuete, futbolista fins fa un any i mig, ha canviat més de mitja plantilla. La continuïtat se l’han guanyada nou jugadors, d’entre els quals Toni Montero, Ivan Ruiz, Tidiane, Bena, Pep Vergara -el noi de la casa-, Fran Pérez o Henry, mentre que homes com Pol Compte, Alforcea, Bassols, Ignasi Massó -autor del gol de l’ascens- o Chacón han enfilat el camí de sortida.

Segones etapes

Per a contrarestar les dotze baixes han arribat futbolistes que coneixen de ple la Tercera Divisió. A destacar el gruix d’integrants del Peralada que, davant la filiació amb el Girona, han arribat a la Jonquera, com Sergi Murga, Albert Moñino, Molina -inicien una segona etapa-, Joan Pons, Botxi i Zou. A més, Facu Gutiérrez, que prové del Banyoles, es va formar en el planter peraladenc. Tanmateix, Mamau Jabbie tornarà a les Forques després de créixer en el Figueres i al Girona B, equip d’on prové Coro, davanter que ha d’estirar el carro després de mullar a Palamós i a Peralada. Al seu costat hi haurà el santallogaienc Sergio Moreno, que ha acabat l’etapa de futbol base en el Damm, a Divisió d’Honor, després d’un impàs al Cistella, al costat del seu germà Blas.

Primer amistós aquest diumenge al camp del Llagostera B

El primer partit de la pretemporada de la Jonquera serà aquest diumenge, dia 31, (19.30 h)

en el camp del Llagostera B, equip que enguany ha ascendit a Primera Catalana. Els fronterers també

jugaran contra el primer equip llagosterenc, de Segona B, el pròxim dia 10 d’agost a les Forques.