El Figueres de Chicho ha iniciat la pretemporada aquest dilluns al mateix temps que el Peralada i la Jonquera, els altres representants altempordanesos amb els quals coincidirà a Tercera Divisió, un fet mai vist a la comarca. A Vilatenim, s’ha confiat amb el fins fa poc jugador de la Unió perquè amb 27 anys ­segueixi el camí d’Edu Vílchez, capaç de portar l’equip, amb un estil de joc vistós, fins a la promoció d’ascens a Segona B ara fa un any.

El curs passat, però, el play-off va quedar descartat massa aviat, en ple hivern, i des de la direcció esportiva, encapçalada per Adam Fontes, es va considerar oportú donar pas a un Chicho que ve de pujar el juvenil A a Lliga Nacional. L’extècnic de la base de la Unió Girona té el tercer nivell i ha aconseguit que tretze companys seus signessin la continuïtat, d’entre els quals homes com Gallego, Cunill, Romero, Grau, Pedro del Campo, Quimo, Casanova, Varese, Ritxi, Moha o Javi Revert.

Ferrón per ocupar la plaça del traspassat Roger Brugué

Per contra, Roger Vidal, Serramitja i Prunés encapçalen la llista de baixes, a la qual s’hi ha afegit a última hora la del jove Roger Brugué. El davanter de Bàscara, sorgit del planter blanc-i-blau, ha estat traspassat al Nàstic de Tarragona per jugar a la Pobla de Mafumet, també de Tercera Divisió, i el club figuerenc ha rebut una compensació econòmica que, per un contracte de confidencialitat, no pot fer pública. Brugué segueix les passes que l’avinyonenc Pol Valentín va iniciar ara fa un any.

Per ocupar la baixa de Brugué, el Figueres ha recuperat l’extrem Xavi Ferrón, amb experiència a Segona B amb l’Olot i el Badalona i que, procedent del Peralada, viurà una segona etapa. El figuerenc és la novena cara nova després de Bartrina (Farners), Maik Molist (Manlleu), Pitu (Base Roses), el retorn de Bonaventura i l’ascens dels juvenils Pau Valeros, Ian Vila, Albert Genís i Torque.

L’Assemblea, aquest dijous, i debut a l’Armentera dissabte

El Figueres celebrarà aquest dijous dia 21 en el Cercle Sport Figuerenc (al costat de la Rambla) l’Assemblea General Ordinària, que començarà a les 20 h en primera convocatòria i a les 20.30 h, en la

segona. D’altra banda, el primer equip estrenarà el capítol d’amistosos aquest dissabte dia 23 (19 h) al camp de l’Armentera, equip de Quarta Catalana i població on farà una estada de tres dies.

FIGUERES 2016/17

Entrenador: Chicho (1a temporada).

Altes: Xavi Ferrón (Peralada), Martí Bartrina (Farners), Pitu Labrador (Base Roses), Maik Molist (Manlleu), Marc Bonaventura (torna Girona B), Pau Valeros, Ian Vila, Albert Genís i Roger Torquemada (juvenil).

Baixes: Roger Brugué (Pobla de Mafumet), Roger Vidal i Èric Vilanova (Olot), David Costa (Base Roses), Marc Serramitja, Aleix Prunés i Chicho.

Renovats: Xavi Gallego, Javi Revert, Toni Cunill, Ferran Grau, Cristian Venzal, Ramon Masó, Ritxi, Santi Varese, Sergi Romero, Quimo, Pedro del Campo, Moha Chabboura i Adrià Casanova.

Amistosos: L’Armentera-Figueres (23 juliol/19 h), Borrassà-F (27), F-Al Wahda (30), F-Palamós (Copa/31), Torneig Estany (4 agost), Farners-F (6 o 13), Marca de l’Ham-F (7), F-Llagostera B (14).