El Figueres ha arxivat la campanya 2015/16 amb una derrota al camp de la Montañesa (3-1), en un partit que ha centrat bona part de l'atenció de la darrera jornada de lliga de la 3a Divisió -la que afectava a la zona alta- atès que els de casa tenien la possibilitat d'accedir a la fase d'ascens en cas d'una victòria combinada amb un empat o derrota del FC Vilafranca al camp del Cerdanyola del Vallès. Amb un Municipal de Nou Barris ple a vessar i amb l'afecció dels groc-i-negres empenyent el seu equip, la Unió ha fet mèrits suficients per arribar al descans amb un marcador ben diferent. De fet, la Montañesa només ha anat per feina en l'arrencada, període suficient per estampar un xut al travesser, de Toni Pérez (3'), i fer l'1-0, de Pedro (13'), en una acció desafortunada de Chicho i Quimo que ha permès el davanter barceloní recollir la pilota i carregar bé la cama abans d'etzibar un fort llançament que ha superat Gallego. La intensitat dels locals ha perdut pes, i el Figueres ha passat a sentir-se còmode, tant a camp propi com a l'hora de mirar la porteria contrària. Ha atacat amb criteri i ha tingut situacions de perill prou clares com per empatar -una rematada d'Eric Vilanova amb la cama esquerra que Aleix ha desviat sota el travesser (16'), un cop de cap de Cunill a tocar del pal dret en l'acció consecutiva (16') i un llançament ras i creuat de Moha que Tato Burgada ha interceptat amb la mà dreta (42').

A la represa, la fluïdesa del joc unionista s'ha obstruït. Amb tot, la Montañesa ha semblat conformar-se amb l'1-0, i el Figueres se n'ha aprofitat. Moha ha avisat amb una internada per la banda esquerra que ell mateix ha acabat amb una centrada-xut que no ha trobat rematador (58'), poc abans que ell mateix signés l'1-1, en una acció característica del seu joc en què després de sortejar un rival ha ajustat la pilota al pal llarg (69'). De tota manera, el gol altempordanès no ha trasbalsat gaire la Montañesa, que just després ha fet el 2-1 en una altra badada defensiva que Toni Pérez ha aprofitat (70'). Amb el Vilafranca guanyant de manera clara a Cerdanyola, el joc s'ha adormit encara més, però hi ha hagut interès a les àrees. Aleix (81') ho ha intentat amb un tir que no ha trobat porteria pocs minuts abans que Velillas, gairebé caient i amb el pit, fes el 3-1, recollint una centrada des de la dreta (83'). La Unió, que ha estat més que a l'alçada davant d'un equip que posava en joc en només 90' el seu rendiment al llarg de tot el campionat, ha pogut escurçar les distàncies, amb un parell de xuts, de Casanova (82') i de Pedro del Campo (89').

CF Montañesa: Tato Burgada, Dani Sánchez, Dowi, José Santos, Aleix, Rubén, Toni Pérez, Jandro (Roldan, 77'), Juanlu (Joel, 62'), Pedro (Joshua, 62') i Velillas.

UE Figueres: Gallego (Prunés, 35'), Quimo, Masó, Chicho, Cunill, Venzal, Varese (Pedro, 71'), Eric Vilanova, Adrià Casanova, Ritxi i Moha (Roger Brugué, 71').

Àrbitre: Víctor Garcia Verdura, del Maresme, amb Sergi Jacas Puig i Miguel Enríquez Expósito com a assistents. No hi ha hagut amonestacions.

Gols: 1-0: Pedro (13'); 1-1: Moha (69'); 2-1: Toni Pérez (70'); 3-1: Velillas (83').

Espectadors: Uns 600 a Nou Barris.