Narcís Pelach Chicho és l’escollit per entrenar el primer equip del Figueres a partir de la pròxima temporada, en detriment d’Edu ­Víl­chez. El club unionista ho va fer oficial el diumenge a la nit, un cop acabada la lliga al camp de la Muntanyesa (3-1) en desena posició, tot i que ja es donava per fet durant els dies anteriors. L’actual jugador de la primera plantilla del Figueres es farà càrrec del grup, amb només 27 anys, un fet que el converteix en l’entrenador més jove de la història del club.

El defensa de Girona acumula vuit temporades a la categoria com a jugador en el Figueres -aquests últims dos anys, en què era un dels capitans-, Palamós, Manlleu i Cassà i s’estrenarà en una banqueta amateur: “Sé el que és un vestidor de Tercera Divisió”, apuntava fa deu dies. Fins ara, l’experiència de Chicho a les banquetes s’havia posat de manifest a la base del club figuerenc -ascens amb el juvenil A a Lliga Nacional ara fa deu dies i responsable del juvenil B l’any passat- i amb el juvenil de la Unió Girona. Recentment s’ha tret el tercer nivell de l’Escola d’Entrenadors.

Aquest dimarts el presenten

La presentació de Chicho com a nou entrenador del Figueres serà aquest dimarts (13 hores) a Vilatenim. L’aposta que ha fet la direcció esportiva, liderada per Adam Fontes, passa perquè els juvenils tinguin un paper clau, accentuat després del retorn a la segona categoria estatal. Està per veure quants dels 13 jugadors de l’equip juvenil que acaben l’etapa de base passen al primer equip.

Amb el pressupost reduint-se cada cop més, des del club manifesten que l’objectiu de la pròxima temporada serà moure’s per la zona mitjana i, per tant, ­Chi­cho tindrà el maldecap per decidir quins dels fins ara companys seus han de fer les maletes.