L’aposta pel planter que vol fer el primer equip del Figueres la pròxima temporada necessitava anar de la mà del juvenil A, que dissabte passat va culminar l’objectiu marcat de l’ascens a Lliga Nacional. Després de dos exercicis a Preferent, el conjunt que entrenen els jugadors de l’amateur Chicho, Javi Revert i Ramon Masó va recuperar la segona categoria estatal en superar l’Europa C a l’Estadi de Vilatenim (5-1), davant 250 espectadors.

El Figueres afrontava la penúltima jornada de lliga amb tres punts de marge -i l’average a favor- respecte al Girona B, a qui ha acabat guanyant la partida. En cas de fallar davant els graciencs, els unionistes haurien tingut la darrera oportunitat a la cloenda del campionat, al camp del cuer Caldes de Montbui. "Quan ens vam posar per sobre del Girona B sabíem que seria molt llarg. Des del club ho han posat fàcil, ho hem merescut i els nanos han fet una temporada excel·lent", explicava Chicho al final del partit. En la mateixa línia seguia Gerard Fageda, el capità: "La meitat de l’equip era nou i hem crescut molt a la segona volta. Espero que l’any que ve el club confiï en nosaltres; el Figueres cada cop fa una aposta més ferma pel futbol base i ara està en ratxa, a veure si el cadet A també pot pujar.

El darrer cop que el Figueres va tenir un equip a Lliga Nacional va ser el 2014, en una temporada començada per Xevi Bonet i acabada per Gabri Maragall, que tot i millorar el rendiment de la segona volta -va agafar l’equip a vuit punts de la permanència- no va poder obrar el miracle de la permanència. Ara, els juvenils B del Barça, Espanyol, Damm o Cornellà ja esperen el Figueres al pròxim curs.

Tretze jugadors acaben l’etapa

Ivan Vargas, màxim realitzador de l’equip amb 17 gols, és l’únic jugador de la plantilla que enguany ha debutat a Tercera Divisió, jugant 14 minuts davant el Santfeliuenc. El llançanenc va coincidir amb Roger Brugué i David Costa, que van pujar del planter l’estiu passat, i en els darrers anys també han tingut l’oportunitat Pol Valentín -fitxat pel Nàstic-, Joan Pujol, Henry Gilham, Guillem Pérez, Gerard Fageda o Àlex Herrera.

Per facilitar el trànsit dels joves futbolistes amb els grans -hi ha 13 jugadors que acaben l’etapa de base-, Chicho, tècnic del juvenil A des de l’estiu passat, és el més ben col·locat per dirigir el primer equip el curs que ve.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.