Quan queden sis jornades per acabar la temporada Vilatenim acollirà, aquest diumenge dia 10 (16.30 h), el derbi altempordanès de Tercera Divisió. El Figueres, sense patir pel descens, però amb el play-off d’ascens esvaït, rep un Peralada que lluita per escapar-se de les brases. A l’anada, el duel va acabar amb 1-1 -gol agònic de l’unionista Roger Vidal- i el curs passat els figuerencs es van quedar amb el triomf a casa (2-1). Com ha succeït en els darrers anys, el duel serà especial per a una bona colla de jugadors i tècnics, que en un moment o altre han passat pels dos clubs.

Per una part, el Figueres té cinc exjugadors del Peralada, però els verd-i-blancs tenen el doble de futbolistes amb passat a la Unió. Dels 10, sis tornaran a trepitjar per primer cop l’Estadi de Vilatenim des que van marxar. Qui fa menys temps que sentia els càntics del Front Unió és Joan Ureña, que al maig del 2015 va disputar el seu darrer partit davant el Prat. Aquella temporada 2014/15 també la van començar Sergi Muga i Albert Moñino, però es van acomiadar durant el mercat d’hivern per anar a la Jonquera. “Tornar a Vilatenim és especial, vaig viure-hi cinc grans anys i vaig gaudir molt del club. El més important, però, és treure els tres punts per assolir la permanència”, explica Murga, que va ser capità al seu dia i que ara ja s’ha recuperat d’una lesió al genoll que l’ha deixat tres mesos i mig fora dels terrenys de joc.

Un altre dels puntals del Peralada que viurà un duel especial és Argi. El polivalent jugador vilafantenc va deixar el Figueres l’estiu del 2014 per saltar a Segona B amb l’Olot i ara toparà contra un club on havia jugat tota la vida. Argi va compartir vestidor a l’Olot amb Xavi Ferrón, extrem que va viure mig curs a Vilatenim ara fa dues temporades. També hi va tenir un pas curt, però intens, Marc Mas. El de Sils, pitxitxi actual de Tercera Divisió, va deixar els unionistes al gener del 2013 per pujar a Segona B amb el Sant Andreu. El Betis B, Guadalajara i Badalona han estat els seus darrers equips abans de fitxar pel Peralada. Al seu costat, també hi seran Guillem Cornellà, Mate, Borja i Jaume Duran, que ja havien visitat Vilatenim com a rivals.

“Una alegria a l’afició”

A l’altre bàndol, els unionistes Aleix Prunés, Ferran Grau, Xavi Gallego, Sergi Romero i Moha Chabboura rebran un club que coneixen bé. “El Peralada anirà amb molta intensitat perquè s’hi juga molt, però nosaltres hem de ser fidels al nostre estil i volem donar una alegria a l’afició”, apunta Prunés des de la porteria.

Arnau Sala i Xavi Punsí, retorn després dels tres ascensos seguits

A més dels jugadors del Peralada amb passat al Figueres, el cos tècnic verd-i-blanc en bloc viurà un duel especial. David Martí, Esther Ruiz o Xavi Xinxó van ser a Vilatenim al seu dia, però en el record queda sobretot el tàndem Arnau Sala-Xavi Punsí, artífexs de l’ascens de la Unió des de Preferent fins a Tercera Divisió. El seu homòleg al Figueres, Edu Vílchez, també va dirigir el Peralada.

Exfiguerencs en el Peralada:

Joan Ureña (2010/15)

Sergi Murga (2010/15)

Albert Moñino (2010/15)

Argi (2010/14)

Borja Garcia (2012/14)

Guillem Cornellà (2012/14)

Xavi Ferrón (2013/14)

Marc Mas (2012/13)

Mate (2010/11)

Jaume Duran (2006/07)

Experaladencs al Figueres:

Aleix Prunés (2007/09)

Ferran Grau (2007/09)

Xavi Gallego (2012/13)

Sergi Romero (2014/15)

Moha Chabboura (2011/12*) *era juvenil

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.