Els candidats no fallen, però el Figueres segueix sense abandonar l´opció del miracle de la promoció i el diumenge es va desfer amb contundència del Granollers (4-0) en un partit que va dominar de dalt a baix, ja des del minut 1 amb el gol de Ritxi. Davant un equip vallesà en caiguda lliura, els altempordanesos van sumar el segon triomf seguit amb dos gols més de Vilanova, Pedro i Moha que els mantenen a onze punts del play-off a nou jornades per acabar.

El partit no podia començar millor per a la Unió perquè als 37 segons Ritxi va superar Ortega en aprofitar una pilota solta dins de l´àrea després d´un desajust defensiu. L´ex del Palamós, elèctric a l´inici, fins i tot va poder anotar un doblet de gols abans del minut 5 però la seva xilena va sortir fregant el pal esquerre del porter del Granollers.

Els vallesans, que encadenaven cinc derrotes seguides, ja se´ls hi posava de nou el partit coll amunt i la garrotada va ser major quan al minut 14 Èric Vilanova va situar, després d´una jugada originada per Varese a la banda dreta, el 2-0 amb un xut des de la frontal que Ortega no va poder evitar tot i tocar la pilota.

Els d´Edu Vílchez, amb la tramuntana a favor, seguien posant setge a la porteria rival amb tirs de Roger Vidal i Ritxi, i un teva meva entre Vilanova i Casanova va deixar tot sol al pitxitxi de Banyoles, que va perdonar el 3-0 en intentar, sense èxit, driblar el porter per quedar-se a plaer. El Granollers només va donar senyals de vida just abans del descans amb una jugada individual de Mora per l´esquerra que Gallego, titular per segon partit seguit, va aturar amb dos temps.

El Figueres va seguir amb les mateixes intencions a la represa, dominant, controlant i anant a sentenciar. I així va ser, perquè Pedro va culminar una jugada trenada tot col·locant la pilota creuada al pal llarg d´Ortega, lluny del seu abast. Amb el 3-0 el tècnic local va donar entrada a Moha, Serramitja i Brugué, mentre que els vallesans van avisar amb un xut d´Eloi que va tocar el pal dret de Gallego, atent a la jugada. El Granollers, amb quadre i fent jugar el juvenil Marc, va acabar rendit del tot després de rebre el quart gol per mitjà de Moha.

FIGUERES: Gallego, Varese, Masó, Sergi Romero, Cunill, Ferran Grau, Pedro Del Campo, Roger Vidal (Roger Brugué, 75´), Casanova (Moha, 61´), Èric Vilanova i Ritxi Mercader (Serramitja, 66´).

GRANOLLERS: Ortega, Aitor, Duran (Sergi, 75´), Eloi, Gerard, Hèctor, Ferran, Roger, Mora, Riki i Didi (Pedro 57´).

GOLS: 1-0, Ritxi (1´); 2-0, Eric Vilanova (14´); 3-0, Pedro Del Campo (56´); 4-0, Moha (90´).

ÀRBITRE: López Carballo (maresmenc). Targetes grogues als locals Vidal i Serramitja i al visitant Mora.