Després de les derrotes contra el Vilafranca (1-2) i el Prat (3-1), al Figueres i al Peralada no els queda més remei que sumar la victòria aquest cap de setmana per no allunyar-se dels seus objectius a Tercera Divisió.

Els figuerencs tenen les places de promoció a 10 punts i juguen aquest dissabte (17 h) al camp d'un Morell que ha caigut en zona de descens i que no guanya des del 22 de novembre -a l’anada, va empatar 1-1 a Vilatenim. Els tarragonins compten amb els exunionistes Marc Sellarès i Sergi Moreno, fitxat fa una setmana del Vilafranca. Pendent de recuperar el pitxitxi Javi Revert, absent els últims cinc partits per lesió, Edu Vílchez rumia si repetir alineació per quarta jornada consecutiva.

Un dels futbolistes que té la titularitat assegurada és el figuerenc Pedro del Campo, el jugador que més cops ha defensat la samarreta de la Unió des de la refundació, un total de 186. El diumenge passat, contra el Vilafranca, va marcar per segon cop aquest curs. Quan marca, ho sol fer a les segones meitats, però davant els penedesencs va anotar al minut 5, en el més ràpid dels 13 que ha firmat en cinc temporades i mitja.

Sortir del descens contra un equip enratxat

Per la seva part, el Peralada es manté en zona de descens a Primera Catalana i aquest diumenge (17 h) té la visita d'un Europa que viu el moment més dolç després d’un inici decebedor. Els d’Albert Poch ja oloren la promoció d’ascens -la tenen a només tres punts-, no perden des del 22 de novembre i han guanyat cinc dels últims set partits. En aquest mercat d’hivern els graciencs han incorporat Iván Vidal (la Pobla de Mafumet) i Gabri Vidal (el Catllar), però han patit la baixa de Pedro Bilbao (Granollers).

En el partit d’anada va haver-hi empat (1-1) al Nou Sardenya, on Marc Mas va marcar el seu primer gol amb el Peralada. Els tècnics verd-i-blancs, Arnau Sala i Xavi Punsí, tenen la baixa de Sergi Murga i estan pendents de recuperar Albert Moñino i Ivan Fernández.

En principi, qui sí que hi serà és l’incombustible Sergi Garcia, lateral dret que només s’ha perdut 11 minuts aquesta temporada, contra l’Europa precisament. Si l’exjugador del Palamós juga els 90 minuts davant els graciencs haurà portat una volta sencera jugant tot el possible. D’altra banda, si rep una targeta groga més haurà de descansar un partit, per primer cop enguany.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.