Un gol del Vilafranca al minut 83 (1-2) deixa el Figueres a 10 punts de la promoció d´ascens a Segona B quan queden 16 partits per acabar la temporada. Els unionistes, coneixedors que amb un triomf -hauria estat el tercer seguit- s´enganxaven al tren de la promoció, van deixar escapar una ocasió d´or i ara es queden estancats a la zona mitjana del grup.

El partit, però, no podia començar millor pel Figueres perquè al minut 5 Pedro Del Campo, després de caçar una pilota solta a dins l´àrea per la insistència de Casanova, va inaugurar el marcador amb un xut que va passar per sota les cames de Ramos. Els unionistes, dominadors en el tram inicial del partit, van perdonar el segon poc després de la mà dels dos primers protagonistes: assistència d´un Casanova crescut per a Pedro, però Ramos rebutjava. La jugada va acabar amb un gol anul·lat a Ritxi sota els pals per un suposat fora de joc.

Els penedesencs van despertar amb un xut alt de Guti, que a la jugada següent va reclamar un penal per una estirada de la samarreta. L´opció de més perill del Vilafranca fins a la primera mitja hora, però, la va provocar el Figueres amb un cop de cap mal dirigit de Ferran Grau que Prunés es va poder treure de sobre (24´). Ara bé, el Vilafranca no va perdonar abans del descans amb una rematada amb el cap de Gestí després d´un rebuig de Prunés. Abans de l´1-1, Èric Vilanova s´havia adormit dins de l´àrea després d´una passada de Pedro.

A la represa, les forces es van igualar d´allò més, però els d´Ivan Moreno van provocar més perill a l´àrea contrària, tot i que es presentaven a Vilatenim sense el seu pitxitxi, Santi Triguero, baixa per sanció, ni l´exfiguerenc Sergi Moreno, fitxat aquesta setmana pel Morell. El Figueres, per la seva part, també tenia la baixa, per lesió, del seu home-gol, Javi Revert. Una falta llançada per Oribe que Prunés va desviar amb la punta dels dits a córner i una clamorosa acció de Gestí, tot sol, que el porter d´Olot va salvar providencialment van posar l´ai al cor a l´afició empordanesa.

Edu Vílchez, tècnic de la Unió, va moure fitxa amb l´entrada dels ofensius Serramitja i Roger Brugué, però el gol el va anotar el Vilafranca. Després que Brugué reclamés un penal, la jugada va continuar amb l'omnipresent Oribe entrant tot sol per la banda esquerra i cedint per a un Guti que, a plaer, va situar l´1-2. Per segon any seguit, i després del record del 2-4, els penedesencs s´imposaven al camp del Figueres i mantenien la plaça a la promoció d´ascens a Segona B.

FIGUERES: Prunés, Quimo, Ramon Masó, Sergi Romero, Toni Cunill, Ferran Grau, Pedro Del Campo, Roger Vidal, Casanova, Èric Vilanova (Serramitja, 61´) i Ritxi Mercader (Roger Brugué, 68´).

VILAFRANCA: Ramos, Albarrán, Via, Fonta, Castillo, Medina, Gestí (Georgy, 87´), Oribe, Guti, Illescas (Aitor, 85´) i Boira (Stepan, 79´).

GOLS: 1-0, Pedro Del Campo (5´); 1-1, Gestí (36´); 1-2, Guti (83´).

ÀRBITRE: Martin Varas. Targetes grogues als locals Quimo i Romero i al visitant Castillo