El Figueres va trencar la nefasta ratxa de quatre derrotes seguides amb una victòria (2-0) davant el Cerdanyola, el diumenge al migdia a Vilatenim, en el primer partit de la segona volta. Els unionistes, tot i no brillar i acabar patint, en van fer prou amb un gol a cada part de Casanova (22´) i Ritxi (93´) que els serveix per esvaïr els fantasmes del descens a Primera Catalana.

Edu Vílchez, tècnic local, va apostar per deixar part dels pesos pesants a la banqueta, com el central Chicho i davanters que arrastraven molèsties com Revert -acabaria sent el sacrificat- i Serramitja, i va retornar la titularitat a Romero i Casanova. El partit, marcat pel vent, va començar amb el vallesà Javi Sánchez desaprofitant una indecisió al darrere. Ara bé, el Figueres no va fallar en la seva primera aproximació (22´) i Casanova, per tossuderia i força, va situar l´1-0 amb un xut creuat. L´ex del Banyoles, que portava vuit partits de sequera, anotava el seu quart gol de la temporada i va tenir el segon poc després, però una pilota solta al vèrtex de l´àrea petita la va enviar a fora. El Cerdanyola, sense el lesionat Coca ni els sancionats Aitor i Cuadras, va veure com se li tornava fer mal el porter a mig partit, igual que a Vilafranca, i Pociello va haver de deixar el seu lloc a Adrià a la mitja hora de joc.

A la represa, Sánchez va avisar amb un xut alt i Brugué, a l´altre costat i quan acabava d´entrar, va creuar massa la pilota després d´una deliciosa assistència interior de Casanova. El Figueres, sense apoderar-se amb el control i qui sap si per recordar les quatre derrotes seguides que acumulava, no acabava de mostrar-se segur i una manca d´entesa entre Cunill i Quimo va estar a punt de costar l´1-1. Jota, però, va desaprofitar el regal i Prunés va desviar a córner amb els peus (68´). El descontrol seguia i l´obsequi es va traslladar al bàndol contrari perquè Brugué, tot sol després d´agafar l´esquena a la defensa, va ser incapaç de superar Adrià, a qui va cedir la pilota en un intent d´autopassada. La Unió va acabar patint i Prunés va tornar a salvar el gol llançant-se als peus de Jota en una jugada passada al segon pal i blocant un tir de Daisuke des de fora de l´àrea. El visitant Eric no es va creure la clamorosa ocasió que va tenir a l´afegit i, a la jugada següent, Ritxi Mercader va sentenciar amb el 2-0 definitiu que alleugerava d´una vegada per totes el Figueres.

"La segona part ha estat un partit boig i amb moltes pèrdues"

El triomf deixava satisfet Vílchez per sumar els tres punts, però no tant amb el succeït a la represa:"Aquesta victòria és important per trencar la ratxa i per la moral dels jugadors, però el partit no ha anat tant bé pels cors dels assistents. No estic content pel que hauria de ser la lògica del partit a la segona part; ha acabat sent un partit boig, amb moltes pèrdues i quasi fem entrar al rival en el partit quan en teoria ja ho hauríem d'haver finiquitat abans".

FIGUERES: Prunés, Quimo (Chicho, 72´), Ramon Masó, Toni Cunill, Sergi Romero, Ferran Grau, Pedro, Roger Vidal, Casanova (Serramitja, 70´), Èric Vilanova (Roger Brugué, 57´) i Ritxi Mercader.

CERDANYOLA: Pociello (Adrià, 32´), Pitu, Jokin, Barriendos, Victor Duran, Juli, Daisuke, Valderas, Javi Sánchez (Diego, 55´), Molins (Èric, 70´) i Jota.

GOLS: 1-0, Casanova (22´); 2-0, Ritxi (93´).

ÀRBITRE: Carrero Romera. Targetes grogues al local Ferran Grau i al visitant Jokin.