Aquest cap de setmana serà protagonitzat pel primer derbi altempordanès de la temporada a Tercera Divisió, que enfrontarà el Peralada i el Figueres, diumenge al Municipal peraladenc (17 h). Els dos equips arriben a la cita amb trajectòries contraposades, tot i que, tant un com l´altre, necessiten una victòria per desencallar les seves respectives situacions. A qui de ben segur li urgeixen més els tres punts és al Peralada, que després d´un inici desafortunat i frustrant continua en zona de descens, amb només 11 punts. L´equip peraladenc, però, ha vist la llum en les dues últimes jornades, en què la golejada davant l´Ascó i l´empat de diumenge a Vilafranca els ha situat a només un punt de la salvació.

"Les sensacions han sigut molt bones pràcticament des de la primera jornada, però ens ha costat molt sumar punts. La posició a la classificació no és gaire bona i és estrany, perquè creiem que es fa un bon joc i n´estem contents. Ara, hem passat unes setmanes en què ens costa fer menys gols", reconeix l´entrenador del Peralada, Arnau Sala. El tècnic de Sant Fruitós del Bages és conscient de la dificultat del Figueres, el qual va ser el seu equip com a jugador i entrenador. "He estat nou anys a la Unió i sóc figuerenc; per a mi, serà un partit especial. Tothom té moltes ganes de jugar el derbi i els jugadors sortiran a totes. El Figueres té una gran plantilla, de les millors de la categoria, i ens ho posaran molt difícil, però jugant a casa podem competir", assegura Sala. El conjunt xampanyer tindrà la baixa per lesió de Joan Pons i són dubte Òscar Molina i Jaume Duran.

La Unió, en canvi, ha viscut un inici més estable i no tan accidentat, encara que en les últimes jornades els homes d´Edu Vílchez s´han despenjat de les places de play-off i han caigut a la desena posició de la classificació, amb 18 punts. Tot i així, els figuerencs enllacen tres partits sense perdre, amb la qual cosa una victòria els aproparia de nou a la zona de promoció, que es troba a cinc punts. "Hem tingut alts i baixos durant l´any i hi ha hagut partits en què hem deixat escapar punts valuosos, però l´equip torna a ser el de sempre. Hem de fer bona aquesta reacció aconseguint una victòria", comenta l´entrenador de la Unió, Edu Vílchez, que considera positiva la dinàmica de l´equip i els dos últims empats, al camp del Prat -el líder- i contra l´Europa, diumenge a Vilatenim.

Sobre el derbi, el tècnic del Figueres s´espera un partit anivellat. "El joc del Peralada no correspon al que diu la classificació; molts cops el seu rival ha tingut sort. Sent un derbi es pot esperar qualsevol cosa i crec que serà ajustat, tenint en compte la tensió que comporten aquests partits", diu Vílchez, que no podrà comptar amb els sancionats Chicho i Ferran Grau, més enllà dels lesionats Masó, Varese, Alexis i Bonaventura.

El tercer derbi en lliga

El Peralada i el Figueres s´enfrontaran a 3a Divisió per tercera vegada en la història. Segons les estadístiques, el derbi es presenta igualat, després que a la temporada passada -en el primer any en què els dos equips altempordanesos van coincidir a la competició- es van repartir les victòries: mentre que a la primera volta els peraladencs van guanyar al Municipal (1-0 jornada 3), els figuerencs van vèncer més tard a Vilatenim (2-1 jornada 22), al segon període de curs. Un cas diferent és el de la Copa Catalunya, en què tant a l´edició anterior com a la d´aquest any la Unió ha aconseguit eliminar els verd-i-blancs.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.