Al Narcís Sala, el Figueres va llençar a les escombraries de manera inexplicable un partit que tenia del tot controlat i en què va ser l'únic equip capaç de generar oportunitats de perill fent circular la pilota amb criteri -sobretot a la primera meitat. Amb tot, la poca contundència a les dues àrees el va acabar condemnant a una patacada no exempta de contratemps. Sense Roger Vidal ni Moha, baixes de darrera hora per motius personals, Eric Vilanova i Adrià Casanova formarien part d'un onze inicial que va posar el peu al coll al Sant Andreu a la primera meitat. La Unió ho va fer tot, menys marcar, en els primers quaranta-cinc minuts. D'entrada, Chicho ho va provar amb una rematada amb el peu esquerra -un pam per sobre del travesser- després d'una assistència des de la línea de fons de Pedro (3'). I poc després, Adrià Casanova recolliria una pilota al cercle central per cedir-la a Ritxi, que després d'una bona conducció arribaria a l'àrea per fer un tir creuat amb l'esquerra que Manu enviaria a córner (5').

El Sant Andreu, atabalat, només podia viure dels errors -escassos al primer acte- de la Unió a camp propi. Només un cop de cap de Jorge Muñoz en un llançament de falta lateral va fer intervenir Aleix Prunés (12') en tota la primera part. El conjunt altempordanès no va baixar l'índex d'insistència. El seu domini va passar a ser cada vegada més aclaparador. Després que Ferran Grau hagués de deixar el terreny de joc per culpa d'un fort dolor a la clavícula esquerra (27'), una internada d'Adrià Casanova -la seva velocitat va fer anar de corcoll la defensa andreuenca- va acabar amb un xut del davanter massa creuat (28') i just en l'acció següent Serramitja faria un cop de cap per damunt del travesser aprofitant una centrada des de la dreta de Quimo (29'). Era qüestió de temps... però el del primer acte es va acabar sense que el Figueres traduís al marcador la seva enorme superioritat davant d'un Sant Andreu desesperat que amb prou feines va ser capaç de mantenir l'ordre amb una proposta poc inspirada.

Res feia pensar que el guió, a la represa, s'acceleraria fins arribar a tons dramàtics. Perquè just en l'arrencada la Unió regalaria l'1-0. Xavi Jiménez trobaria un forat per fer un cop de cap amb poca convicció que toparia a la part superior del travesser i, en el retorn del cuir a la gespa, Yagüe, caient i davant de Toni Cunill, s'espavilaria per posar també la closca i enviar-lo a la xarxa de la porteria altempordanesa (54'). El gol, quasi còmic, va desesperar els figuerencs, que ho havien merescut tot fins aleshores i que van haver de concentrar encara més els seus esforços redreçar la situació. De tota manera, la seva escassa efectivitat no va millorar -exemplicada en un contracop de quatre jugadors blanc-i-blaus contra un sol defensa local que va acabar en no-res (60'). Just abans, una centrada de Masó des de l'esquerra no havia trobat rematador al segon pal -ni Pedro ni Adrià van arribar-hi a temps (57'). El Figueres va fer el mateix que havia fet fins aquell moment, però va haver de fer-ho més de pressa.

Va arriscar i va concedir al rival algun contracop desorganitzat, però va seguir amb el punt de mira desviat. Ni Toni Cunill, amb un cop de cap ben dirigit que Manu va desviar a córner (70'); ni Roger Brugué, que al segon pal va fer una rematada que va rebotar al cos d'un defensa abans de perdre's per la línia de fons (78'), ni Serramitja, amb un xut massa desviat en bona posició (82'), van poder neutralitzar el desavantage d'un quadre unionista que va pagar molt cares les seves concessions en els moments determinants. El Figueres s'entrenarà aquest dimarts 22 abans del parèntesi nadalenc, i tornarà a fer-ho el dia 29, per preparar el primer partit de 2016, contra la Montañesa a Vilatenim (12 h).

UE Sant Andreu: Manu, Aitor Torres, Ferran Roca, Viale, Noguera, Jorge Muñoz, Brian Canalejo (Felipe, 79'), Xavi Jiménez, Yagüe, Dani Guerrero i Roger Canadell (Pluvins, 77').

UE Figueres: Aleix, Quimo, Masó (Brugué, 68'), Chicho, Cunill, Ferran Grau (Venzal, 27'), Pedro, Eric Vilanova (Sergi Romero, 77'), Adrià Casanova, Serramitja i Ritxi.

Àrbitre: Gonzalo Romero Freixas, de Tarragona, amb Karim Mansouri i Josep Ollé Lladó com a assistents. Va amonestar Guerrero i Yagüe, del Sant Andreu, i Quimo, Serramitja i Masó, del Figueres.

Gol: 1-0: Yagüe (54').

Espectadors: Uns 450 al Narcís Sala de Sant Andreu.