Figueres i Peralada necessiten com sigui una victòria per tancar el 2015 i poder començar el 2016 amb bones sensacions. Els unionistes, situats a sis punts de la promoció d'ascens, juguen aquest dissabte (19 hores) al camp del Sant Andreu mentre que els peraladencs, penúltims i en zona de descens a Primera Catalana, reben el diumenge (17 hores) el Júpiter.

El Sant Andreu, rival del Figueres, prové de Segona B i ambdós equips no s’enfrontaven des del 2007, quan l’equip empordanès es deia Miapuesta. Tot i procedir d’una categoria superior, els andreuencs han decebut: Manolo Márquez va ser destituït i amb l’entrada de Joan Esteve l’equip ha mig revifat amb quatre victòries en els últims set partits. Els barcelonins s’han reforçat amb el davanter Roger Canadell (Olímpic de Xàtiva) i, per contra, ha estat baixa Aumatell, retornat al Manlleu. Per aquest partit, el Figueres recuperarà el sancionat Roger Vidal, però perdrà Varese, expulsat davant el Sabadell B.

D'altra banda, després de ser la revelació del tram inicial de temporada, el Júpiter, rival del Peralada i que prové de Primera Catalana, s’ha desinflat. Els de la Verneda només han guanyat un dels últims vuit partits però tenen això sí, el segon màxim realitzador de la categoria, Kuku, autor de 12 gols. El darrer cop que ambdós equips es van veure les cares va ser la temporada 2013/14, quan el Peralada s’acabaria proclamant campió de Primera Catalana. Per aquest partit els empordanesos tindran la baixa de Mate, per sanció, i d'Aleix Feixas, que ha fitxat pel Palamós.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.