En el darrer partit del 2015 a Vilatenim, el Figueres va caure el diumenge al migdia davant el Sabadell B, segon classificat de Tercera Divisió. Els unionistes, que partien des de la mitja taula, ho van intentar de totes les maneres, sobretot a la segona part quan el resultat ja era 0-2, però l'alta efectivitat dels vallesans els van condemnar 1-3.

En el retorn d´Aleix Prunés sota els pals, que no jugava per lesió des de la jornada 3, i amb el nouvingut -un any més en aquestes dates- Èric Vilanova (Olot) iniciant el partit des de la banqueta, el Figueres va rebre un gerro d'aigua freda només començar. Una carambola en el minut 4 va situar el 0-1, obra de Max. Després que una centrada des de la dreta fos desviada per Varese en el pal de la seva porteria, i malgrat que Prunés aturés el consegüent xut, el davanter del Sabadell B va afusellar a l´àrea petita. La rèplica va arribar de les botes de Del Campo, que escurat des de la dreta va topar contra Aliaga, i poc després, Revert, venint des del darrere després d´una obertura de Varese a la dreta, va tirar alt.

Els vallesans no van perdonar en la seva segona arribada i el pitxitxi Manel, amb un toc ajustat al pal dret de Prunés i entremig dels centrals, va situar el 0-2 al minut 34. Malgrat el cop, els empordanesos van reaccionar amb una rematada de Revert a la fusta. L'ex del Palamós, apagat, només ha marcat un gol en les últimes tretze jornades i va ser canviat a la represa.

A la segona part, els d´Edu Vílchez van mostrar intencions, apoderant-se del control absolut i amb l´entrada de Vilanova i dels joves Roger Brugué i Moha Chabboura, que debutava a casa, van despertar. En els darrers deu minuts el Figueres va disposar de les millor ocasiones, mitjançant Serramitja, però primer el seu cacau el va desviar magistralment Aliaga a córner i tot seguit va xutar a fora, des del punt de penal, quan ho tenia tot a favor per marcar després d´una acció de Vilanova. Però el Sabadell B és un equip que no perdona, molt jove, que va demostrar perquè vol atrapar el líder Prat i Manel, un autèntic depredador, va marcar a plaer el 0-3 quan els locals s´havien quedat amb deu per l´expulsió de Varese. El premi a la insistència pels locals va arribar en els darrers segons amb el gol de l´honor de Moha, que ha anotat dos gols en tres partits des que va aterrar a Vilatenim procedent del Girona B.

El Figueres, que s'allunya a sis punts de la promoció d'ascens, buscarà la darrera alegria de l'any el pròxim dissabte al Narcís Sala, contra el Sant Andreu, en un partit avançat de la jornada 18.

FIGUERES: Prunés, Santi Varese, Ramon Masó (Moha Chabboura, 69´), Chicho, Toni Cunill, Ferran Grau (Eric Vilanova, 62´), Pedro Del Campo, Cristian Venzal, Javi Revert (Roger Brugué, 69´), Serramitja i Ritxi Mercader.

SABADELL B: Aliaga, Diego, Guillem, Estellés (Alba, 46´), Parera, Josep (Español, 71´), Sandro (Civil, 82´), Ferreira, Manel, Max i Ñito.

GOLS: 0-1, Max (4´); 0-2, Manel (34´); 0-3, Manel (87´); 1-3, Moha (89´).

ÀRBITRE: Albelda Bárcena. Targetes grogues als locals Venzal i Cunill i als visitants Ñito i Parera. Vermella a Varese per dobla groga (85´).