Un gol de Roger Vidal en el darrer segon de partit -rememorant desenllaços èpics de la temporada passada, al Prat (1-2), amb diana de Toni Cunill, i a Cerdanyola del Vallès, de Quimo- li ha servit al Figueres per tornar al corriol dels triomfs (1-0) i treure el nas de manera ferma a la part alta de la classificació.

El migcampista olotí, que el passat diumenge també va ser l'autor de l'1-1 definitiu a Peralada quan el derbi estava a punt d'arribar al temps afegit, ha recollit una pilota al segon pal, després que Venzal la pentinés al primer prolongant una centrada de Ritxi, en un llançament de córner, i amb la cama dreta i des de dins l'àrea petita l'ha guardat a la xarxa.

Fins aleshores, la Unió havia hagut de picar pedra. Ha trobat dificultats per generar el joc que més li convenia, però ha sabut negociar el panorama que el Manlleu li ha dibuixat en un encontre força fred i amb un ritme prou lent. A la primera meitat, als de casa els ha costat desarmar la organització defensiva del conjunt osonenc -el millor del grup 5è lluny del seu terreny de joc, amb 15 punts de 21 possibles. I més quan ha hagut de refer el trencaclosques amb la lesió matinera de Varese (7'), que ha comportat el retorn a la gespa de Ramon Masó, ja recuperat de la fractura al peu que va patir ara fa ja gairebé tres mesos. Sense trepitjar àrea amb prou garantia, ha protegit el seu racó, tot i que ha concedit un cop de cap desviat de Marimon (17') i un d'Arnal (40') -aquest s'ha estampat a la part exterior del pal esquerre després d'una centrada de Martí Soler des de la banda dreta. Ja a les acaballes del primer període, Roger Vidal ho ha provat des del balcó de l'àrea de l'Albera amb un tir massa alt (43'), i Arnal (45'), quasi sense voler, amb una rematada amb poc angle i d'esquena que s'ha perdut per la línia de fons.

A la segona meitat han passat més coses. Hi ha hagut més intercanvi de cops, malgrat que ha estat el Manlleu qui ha obligat més a treballar el porter rival. Gallego ha hagut d'interceptar els xuts des de lluny però ben dirigits d'Arnal (48'), Martí Soler (56') i Uroz (66' i 82'). El Figueres ha estat més fi amb la pilota. L'ha portat als dos costats amb la intenció de sorprendre la disposició d'un rival que s'ho ha fet venir bé per ofegar les embranzides dels blanc-i-blaus, que han arribat a executar un parell de xuts, de Casanova, amb la dreta (47') i Ferran Grau (47'), després d'una bona acció d'Alexis, massa desviats. Precisament, Alexis hauria de ser rellevat en el darrer tram (74'), a causa d'unes molèsties fisíques que han obligat Venzal, migcampista per naturalesa, a acabar-lo de lateral dret. El Figueres ha acabat guanyant perquè ha estat més persistent. Ha mantingut la voluntat de vèncer fins al final. I ha trobat el seu premi. No s'ha deixat anar quan el xoc moria i la seva tossuderia ha estabornit el Manlleu. Primer, Roger Vidal ha fet un cop de cap que Segovia ha desviat a córner per damunt del travesser amb la punta dels dits (88') i, ja en el darrer segon de l'encontre, i en un llançament de cantonada provocat per un intent de centrada de Pedro, l'olotí ha fet embogir la parròquia figuerenca.

UE Figueres: Gallego, Varese (Masó, 7'), Alexis (Venzal, 74'), Chicho, Sergi Romero, Ferran Grau, Pedro del Campo, Roger Vidal, Javi Revert, Adrià Casanova (Ritxi, 67') i Serramitja.

AEC Manlleu: Segovia, Ot, Canal, Peña, Marimon, Seuma, Martí Soler, Maik, Arnal (Óscar Uroz, 54'), Josu (Pol Coll, 54') i Kako (Brice, 64').

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez, de Barcelona, amb Carlos E. Sidoine Farfan i Marcos Fernández Quintero com a assistents. Ha amonestat Chicho, Ferran Grau i Ritxi, del Figueres, i Ot, Canal, Seuma i Brice, del Manlleu.

Gols: 1-0: Roger Vidal (89').

Espectadors: Uns 300, en una tarda gèlida a causa de la tramuntana.