El Granollers ha castigat amb la derrota (2-1) el poc entusiasme d'un Figueres que, a estones, ha arribat a jugar de manera molt còmoda al Vallès Oriental i que, fins i tot, ha estat capaç de provocar les seves situacions de perill tot i haver d'afrontar més de la meitat de l'enfrontament amb una peça més per la vermella a Chicho (41').

De fet, la Unió ha deixat escapar viu el rival a la primera meitat, en què el Granollers li ha deixat fer i desfer. Amb la novetat a l'alineació de Venzal a la sala de màquines, el Figueres no ha trigat a aixecar la veu a un rival que s'ha vist superat. Un xut ras de Ritxi amb la cama esquerra que Ortega ha desviat a córner a tocar del primer pal (2') i una rematada de Casanova massa creuada, després d'una bona assistència de Pedro tot despenjant una passada de Romero (7'), han fet creure que els unionistes flirtejaven de veritat amb el 0-1. I ho han fet, però amb el dipòsit de la convicció massa buit. Sergi Romero, després d'un llançament de Venzal amb l'esquerra a conseqüència d'un rebot, també ha tingut una bona opció, pèrò Ortega ha tingut temps de posar la mà per allunyar el perill (12'). El Granollers ha fet el que el Figueres li ha permès. I ha estat excessiu.

En un desajustament defensiu visitant, Sergi Valls ha pogut fer un xut que s'ha perdut a prop del pal dret (13') i, poc després, Gallego s'ha hagut d'esforçar per rebutjar a córner un xut de falta de Didi (23'). Els de Vílchez han dominat, en alguns moments fins i tot a plaer, però no n'han tret res. Adrià Casanova, aprofitant una passada de Pedro, no ha pogut impactar bé la pilota en bona posició dins de l'àrea (25') al costat dret, però la inèrcia figuerenca no s'ha traduït al marcador. I en només cinc minuts, i el descans al bell mig, els de casa han regirat el guió. Primer, Chicho ha vist la segona groga (41') després de fer caure un jugador vallesà que enfilava porteria -la primera amonestació havia estat més que dubtosa...- i, en el primer minut de la represa, el Granollers feia l'1-0. Varese perdia la pista a un rival a la banda dreta, i la centrada d'aquest, després de passejar-se per l'àrea i esquivar les posicions de Cunill i Romero, l'endreçava Didi des del segon pal (46'). Només en aquell instant el Figueres ha tret el geni. I ha empatat just després. Una internada de Quimo al costat dret l'ha acabat ell mateix amb un xut sense angle que Ortega ha desviat (47'). El refús l'ha aprofitat Pedro per provar un xut mal dirigit que Roger Vidal -el millor damunt del terreny de joc amb molta diferència, després d'un bon control, ha convertit en l'1-1 amb el peu dret.

Tot i la inferioritat numèrica, la Unió ha semblat passar a dominar la situació. Pedro ha tingut el segon gol blanc-i-blau (52') amb un tir quasi sense angle a un metre del pal esquerre que s'ha passejat per l'àrea petita. Però l'equip figuerenc ha acabat lamentant la seva permissivitat. S'ha reorganitzat bé jugant amb deu, però no ha estat fi en la majoria del que ha fet. Un xut de Valls amb la dreta l'ha tornat a rebutjar bé Gallego (60'), i a l'altre costat Pedro ho ha intentat amb l'esquerra, però el cuir, centrat, l'ha recollit bé Ortega (64'). L'equilibri s'ha trencat perquè el Figueres ha estat tou. A una àrea i a l'altra. Després d'un cop de cap de Bellavista (76'), un altre desajustament defensiu encadenat ha permès a Cano regirar-se i fer el 2-1 (78'). Només la generositat de Pedro i l'empenta de Vidal han insinuat alguna possibilitat de redreçar-ho en el darrer tram. Vidal ha tingut un u contra u forçat amb el porter que aquest ha resolt bé (84'), i en l'acció següent el mateix Ortega ha hagut d'interceptar un intent de Revert. Els unionistes ja pensen en sumar en el duel d'aquest dimeres a Vilatenim contra el Terrassa, en el duel de la 11a jornada de lliga del grup V de 3a (20.30 h).

EC Granollers: José Ortega, David Duran (Héctor, 65'), Bellavista, Eloi Zamorano, Sergi Valls, Marc Burgos (Carlos Cano, 52'), Ferran Vila (Roger Mora, 75'), Roger Martínez, Bauli, Riki Alcantara i Didi.

UE Figueres: Gallego, Quimo, Varese, Chicho, Sergi Romero, Ferran Grau (Serramitja, 66'), Pedro, Roger Vidal, Adrià Casanova (Revert, 66'), Venzal i Ritxi (Cunill, 46').

Àrbitre: Raúl Calle Martínez, del Baix Llobregat, amb Adrià de la Fuente Domingo i Jesús Martínez Navarro com a assistents. Ha amonestat David Duran, Bauli, Didi i el segon entrenador, Albert Garcia, del Granollers, i Ferran Grau, del Figueres. Ha expulsat Chicho, del Figueres, per doble amonestació.

Gols: 1-0: Didi (46'); 1-1: Roger Vidal (47'); 2-1: Cano (78').

Espectadors: Uns 300.