El Figueres es va retrobar amb la victòria el diumenge passat (4-0) en el derbi empordanès de la jornada davant el Palamós. Els gols a la segona part de Roger Brugué, Quimo, Varese i d'un estel·lar Del Campo van permetre als d'Edu Vílchez trencar la ratxa de tres partits sense guanyar i situar-se de nou a la zona alta de Tercera Divisió. Els unionistes agafen moral de cara al partit del pròxim dimecres (21 h) a Vilatenim davant el Barça B en els quarts de final de la Copa Catalunya.

El duel va enfrontar dos equips que es coneixen gairebé a la perfecció: en el bàndol figuerenc sortien d'inici els expalamosins Chicho, Cunill -cauria lesionat a la mitja hora de joc- i Ritxi Mercader, mentre que Barrera era l'únic del degà amb passat blanc-i-blau que trepitjava un estadi que l'havia acollit els darrers tres anys. Després, van afegir-s'hi Sergi Romero i Cristian Venzal. A la banqueta passava el mateix, si bé Joan Mármol havia entrenat equips base de la Fundació, el Maestro té un passat recent en el primer equip baixempordanès.

Sense el pitxitxi Javi Revert, baixa d'última hora per unes molèsties físiques, el Figueres va apostar per Roger Brugué a la punta d'atac al costat de Serramitja, que recuperava la titularitat. Les bones intencions de Del Campo per la dreta tenien resposta per l'esquerra amb una centrada per baix de Brugué que Serramitja, venint des del darrere, enviava a fora en la primera aproximació del partit. La més clara del Palamós va arribar al minut 24 quan Gallego va treure una mà miraculosa després d'una rematada a boca de canó de Roger Matamala, que no s'ho creia. En canvi, dues rematades de Brugué al lateral de la xarxa posaven, abans del descans, perill a la porteria defensada pel veterà Bayona.

A la represa, el Figueres va trobar els dos primers gols de la victòria de la mateixa manera: centrada des de la línia de fons per la dreta de Del Campo i rematades de Roger Brugué (62') i Quimo (74'). En el primer, una nova internada del migampista figuerenc va acabar amb una passada de la mort per a un Brugué que no va fallar. Era el primer gol aquesta temporada del davanter de Bàscara, que ja havia mullat a Tercera Divisió contra el Vilafranca el curs passat quan encara era juvenil. Dotze minuts més tard, el veloç lateral Quimo es va cuinar la jugada i després d'una paret amb Del Campo va batre Bayona. El capità del Figueres i jugador del club amb més partits a sobre des de la refundació va culminar la seva brillant actuació amb el 3-0, de cap, tot aprofitant una centrada de Casanova (81'). El vendaval ofensiu de la Unió no s'acabaria aquí perquè una gran jugada personal de Brugué va ser culminada per l'esquerrà Santi Varese (88') amb el 4-0 definitiu.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Varese, Chicho, Cunill (Sergi Romero, 30'), Ferran Grau, Del Campo, Roger Vidal, Roger Brugué, Serramitja (Venzal, 76') i Ritxi Mercader (Casanova, 60').

PALAMÓS: Bayona, Barrera, Subi, Cano, Ayala, Jordi Matamala, Herrera (Moha, 56'), Marçal, Coro (Medina, 70'), Roger Matamala (David Torres, 65') i Agi.

GOLS: 1-0, Roger Brugué (62'); 2-0, Quimo (74'); 3-0, Del Campo (81'); 4-0, Varese (88').

ÀRBITRE: Bertomeu Garcia. Targetes grogues al local Ferran Grau i als visitants Herrera i Agi