Figueres i Peralada s'han estancat a Tercera Divisió i, per aquest motiu, necessiten el triomf sí o sí aquest diumenge. Els homes d'Edu Vílchez són setens, a dos punts de la promoció d'ascens, però duen tres jornades sense guanyar. Més delicada és la situació per als d'Arnau Sala i Xavi Punsí, penúltims i que encara no coneixen la victòria, a més de tenir una sequera preocupant (dos gols en sis partits).

El Figueres rebrà la visita del Palamós a l'Estadi de Vilatenim (16.30 h), en el primer derbi empordanès de la temporada. El degà, amb la seva gespa perjudicada, es va escapar de la cua diumenge passat, després de guanyar el primer partit, a Vilafranca. Els nois de Joan Mármol, un tècnic amb passat en el futbol base de la Fundació, han recuperat un exjugador de la Unió, Narcís Barrera (53 partits i 4 gols entre les temporades 2012/15). El col·legiat serà Bertomeu Garcia, amb qui el Figueres mai hi ha perdut: dos triomfs i un empat.

Per la seva part, el Peralada jugarà al camp del Rubí (12 h), l’equip que ha patit una transformació més profunda després que només es quedessin dos jugadors, d’entre els quals l’andorrà Marc Garcia, que serà baixa per sanció. Els vallesans han tingut un inici fluix, però en el darrer partit a casa van sorprendre el Prat (2-1). L’equip de Julià Garcia ha incorporat jugadors com el porter Juanmi (Terrassa), Sergi Estrada (Granollers) o Lladó (Vilassar). L’ex del Gramenet Mendoza, amb dos gols, és el seu pitxitxi. Amb Romero Freixas, l’àrbitre del partit, el Pera­lada ha guanyat tots dos partits.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.