Girona, Llagostera, Barça B o Sabadell, a l'espera de conèixer la data del sorteig i de l'eliminatòria, seran els rivals del Figueres en els quarts de final de la Copa Catalunya absoluta després que el conjunt entrenat per Edu Vílchez hagi eliminat, aquest dissabte a la nit, el Cerdanyola del Vallès. Davant un rival amb qui es trobarà d'aquí a set dies en el primer partit de lliga de Tercera Divisió, però en aquest cas a les Fontetes, la Unió s'ha guanyat l'accés gràcies a un solitari gol de Pedro Del Campo en el minut 25.

A la primera meitat, el conjunt unionista va mostrar les seves intencions amb un equip idèntic al de la temporada passada excepte a la porteria, renovada amb Aleix Prunés, i en punta, on el jugador sortit del juvenil Roger Brugué va mostrar-se molt actiu aprofitant la baixa per lesió de Serramitja. L'encarregat d'obrir la llauna va ser Pedro Del Campo, destapat com a golejador en aquesta pretemporada. El migcampista de banda dreta, autor del gol del triomf en l'anterior eliminatòria davant l'Olot i a qui se l'hi ha assignat el braçalet de capità, va situar l'1-0 amb una vaselina per damunt Pociello després de quedar-se sol gràcies a una excel·lent passada en llarg del central Toni Cunill. Els vallesans, inofensius malgrat les intencions de Daisuke, es van veure sobrepassats en els vint minuts que quedaven de la primera meitat amb accions de Javi Revert i sobretot de Ferran Grau, que hauria pogut sentenciar amb una vaselina que va marxar fora després d'una triangulació amb Quimo i amb l'ex del Palamós.

A la represa la Unió va sortir tal com havia acabat la primera part i Revert va perdonar un regal del Cerdanyola.

L'equip de Toni Carrillo va començar a ensenyar les dents amb un cop de cap de Juli i un xut alt de Diego que es perdien fora per poc. Els figuerencs, però, seguien fent molt mal a l'esquena de la defensa vallesana i una assistència de Revert a Roger Brugué va deixar sol al fins fa poc juvenil, que va disparar fregant el pal quan ja es cantava el 2-0. L'equip visitant tampoc s'arronsava i Javi Sánchez, que acabada d'entrar, va tenir l'1-1, però Aleix Prunés va desviar a córner providencialment i permetent a la Unió passar la tercera ronda de la Copa Catalunya absoluta abans de l'estrena a Tercera Divisió.

FIGUERES: Aleix Prunés, Quimo, Masó (Alexis, 88'), Chicho, Cunill, Ferran Grau (Romero, 83'), Del Campo, Roger Vidal (Venzal, 79'), Revert, Roger Brugué i Ritxi Mercader (Varese, 70').

CERDANYOLA: Pociello, Pitu, Barriendos, Aitor, Cuadras, Juli, Daisuke, Turu (Javi Sánchez, 60'), Sergio Ginés (Álvaro, 72'), Eric Blasco (Abad, 46') i Diego.

ÀRBITRE: López Morente. Targetes grogues al visitant Turu.

GOLS: 1-0, Del Campo (25').

INCIDÈNCIES: 300 espectadors a l'Estadi de Vilatenim per a presenciar el partit de la 3a eliminatòria de la Copa Catalunya absoluta.