El bon paper del Figueres en aquesta segona volta a Tercera Divisió ha anat de la mà del gran estat de forma del seu davanter, Javi Revert. La baixa per lesió del banyolí Marc Bonaventura i la falta de maduresa del jove Henry han convertit Revert en l´únic davanter centre de referència, que amb 15 gols és pitxitxi de l´equip en solitari. Una contractura a l´abductor, però, va fer que es perdés el partit de diumenge davant el Vilafranca (2-4), tot i que en principi reapareixerà aquest diumenge (17 hores) en el seu retorn a Palamós. "Revert aporta naturalitat al joc, ocupa bé les posicions i és molt intel·ligent", comentava Edu Vílchez, tècnic unionista, després del partit contra els penedesencs.

El cert és que en una pretemporada i un inici de la primera volta minvat per problemes físics, ha estat a la segona quan el davanter s´ha destapat i ha empès l´equip fent el que més bé se li dóna: fer gols. Només era qüestió d´esperar perquè Revert es transformés en el nou home gol de la Unió. "La meva ratxa coincideix amb el bon moment de forma de l´equip. Hem sumat molts punts i les estadístiques són bones. El davanter ha de fer gols i jo tinc la sort d´haver-ne fet uns quants", afirma l´ex del Palamós.

De fet, mentre a la primera volta va perforar la porteria visitant cinc vegades, en aquest segon període de curs el davanter gironí acredita 10 dianes i ha vist porteria en set dels últims nou partits. Ara, amb l´equip a tres punts del play-off d´ascens a Segona B i quan només queden tres partits, els seus gols poden ser determinants a l´hora d´assolir la gesta unionista. "Estem en una situació immillorable respecte a la cinquena o sisena jornada de lliga, quan semblava que estàvem fora del play-off i que lluitar-hi era impossible. Ara, el fet de tenir opcions d´estar allà ens deixa en una bona situació, no ens podem queixar. Estem on estem, queden tres finals i intentarem lluitar pels màxims punts possibles. Acabar a la quarta posició seria un regal", confessa l´ex del Llagostera, Santboià i Girona, de 27 anys.

Un dels factors que ha motivat les bones xifres del pitxitxi del Figueres és el joc que desplega l´equip des de l´arribada del Maestro a la banqueta, aprofitant espais en la fase ofensiva i potenciant el joc per les bandes. "A l´Edu ja l´havia tingut a Palamós i sabíem que treballa molt bé la part ofensiva. Tot l´equip ha fet un pas endavant i hem millorat. He tingut la sort d´aprofitar-ho i, pel fet d´estar dins de l´àrea, a vegades només he hagut d´empènyer la pilota. Per a mi és el millor entrenador que he tingut mai, el seu estil de joc és molt ofensiu i treballa molt les bandes, doblant els laterals. També busca molt els puntes i això beneficia qualsevol davanter. Sé a què juguem", assegura el davanter.

Desig fet realitat

Revert era l´esperança i l´anhel, fins ara impossible, de la direcció tècnica del Figueres des de feia tres temporades. Un cop es va fer realitat la seva incorporació, l´estiu passat, el seu fitxatge va esdevenir clau en el projecte esportiu del club per a aquesta temporada, l´objectiu del qual és disputar la promoció. Els seus números de cara a porteria parlaven per si sols, i és que el reconegut davanter va marcar un total de 68 gols durant els tres anys en què va jugar al Palamós -dos anys a Tercera i un a Primera Catalana- i ha estat un dels màxims golejadors del grup cinquè de Tercera Divisió de les últimes temporades.

Ara, Revert està a només dos gols del pitxitxi del grup, Santi Triguero, del Vilafranca.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.