Atrapar Pitu Duran és pràcticament una quimera, però Pedro del Campo és, actualment, el futbolista del Figueres que més partits ha jugat des de la refundació del club, l’estiu del 2007. El migcampista figuerenc, de 23 anys, va disputar el diumenge passat, davant el Santfeliuenc, el seu 150è partit de lliga. Duran, retirat el 1995 als 35 anys, en va acabar jugant 651 en dues dècades.

Aquesta està sent la cinquena temporada de Del Campo en el primer equip i continua sent fix per l’entrenador Edu Vílchez, tal com havia passat amb Francesc Cargol, Xavi Punsí i Arnau Sala. Sense anar més lluny, de la plantilla actual és qui ha jugat més minuts aquesta temporada. “És un jugador que ho aporta tot, quan té la pilota el partit canvia, estem molt contents amb ell”, defineix Vílchez, que és el tècnic que més l’ha marcat. L’hàbil i tècnic migcampista, de caràcter humil i treballador, pot jugar tant d’extrem com entre línies, i fins i tot ha actuat de lateral i de davanter. “Si el fixes molt en una posició, em fa la sensació que el rival el té més tapat, intentem rotar-lo perquè ningú tingui molt clar per on juga”, apunta l’exentrenador de l’Olot, Palamós i Peralada. La polivalència de Del Campo a l’equip només la iguala a la plantilla Ritxi Mercader i Quimo.

La condició de jugador del Figueres amb més partits de lliga disputats des del renaixement està garantida per a Del Campo un any més, com a mínim: per darrere pugen Ferran Grau (118), Albert Moñino (112) i Joan Ureña (109). Els 150 partits del figuerenc superen els 138 de Sergi Murga i els 125 de Jordi Cruz, futbolistes que ja no formen part del club després de marxar a la Jonquera i Peralada, respectivament. “És un sentiment especial jugar a la Unió. Em trobo en el meu millor moment de la carrera”, explica el protagonista.

El 2010, Girona-Llagostera-Unió

Del Campo també ha tingut opcions d’emigrar al llarg de la seva trajectòria, però ha optat per quedar-se. Havia jugat en el futbol base de la Fundació fins a l’últim any de juvenil, en què va fitxar pel Girona, de Divisió d’Honor. Un cop acabada l’etapa de futbol base, l’estiu del 2010, el destí de Del Campo amb el Figueres podia haver estat del tot diferent. Va ser captat pel Llagostera, en aquell moment a Tercera Divisió i que havia de ser filial del Girona. A l’hora de la veritat, aquest acord no va arribar. La vinculació amb el Llagostera no s’ha acabat del tot perquè actualment hi està fent les pràctiques com a estudiant de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE). Del Campo va optar aleshores per començar la temporada 2010/11 en el club de la seva ciutat, a Regional Preferent i sota les ordres d’Arnau Sala i Xavi Punsí, que s’estrenaven a la banqueta unionista. La posada en escena amb el primer equip del Figueres, però, no va ser a Preferent, sinó molt abans. Al desembre del 2008, amb 17 anys i sent juvenil, va debutar a Segona Regional en el camp de la Jonquera (0-2) i amb Marcel·lí Coto com a tècnic.

Fins quan es veu jugant a Vilatenim? “És clar que aspiro a jugar més amunt, però si pot ser amb el Figueres, millor; ara mateix no hi veig un final amb la Unió”, conclou Del Campo.

Podeu ampliar la informació del futbol regional altempordanès a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.