La sala de trofeus de l'estadi de Vilatenim va acollir ahir diumenge al matí, en la prèvia del derbi altempordanès de la 3a Divisió, l'acte protocolari de signatura del conveni de cessió d'ús de la instal·lació esportiva municipal per part de l'Ajuntament de Figueres a la Unió, amb la presència del president de l'entitat, José Antonio Revilla, i l'alcaldessa, Marta Felip. En el seu discurs, Revilla va recordar que "el fet d'assumir la gestió íntegra de l'estadi farà que ens sentim encara més com a casa nostra, i això ens obliga a cuidar-lo més. D'altra banda, no oblidem que l'estadi és de la ciutat, i en aquesta nova etapa intentarem cuidar-lo i millorar-lo amb les eines que tinguem". En el seu torn de paraula, Marta Felip va insistir "es cedeix l'ús d'aquesta instal·lació municipal a canvi d'una aportació dinerària que l'Ajuntament farà anualment. Aquest és l'esquema bàsic amb el qual hem estat treballant llargament. Hi ha hagut dificultats jurídiques, tècniques... però la voluntat política d'aquest govern municipal hi era des del primer dia. No ha pogut ser abans, però hem acabat posant tota la carn a la graella perquè s'aprovés el conveni al plenari municipal amb força majoria i prou representativa perquè ens veiéssim en cor de tirar-ho endavant". Felip no va amagar la seva safisfacció de la fórmula emprada per tancar l'acord amb la Unió: "És una primera experiència de corresponsabilitat amb les entitats esportives de la gestió dels equipaments. L'aportació serà de 110.000 euros, xifra que inclou la subvenció com a entitat esportiva, i l'Ajuntament supervisarà que es faci una bona gestió de l'estadi. Estem molt contents d'haver arribat a aquesta entesa, i estic segura que l'experiència d'aquesta augestió serà positiva, i potser encoratjarà el fet de fer servir aquest model amb algun altre equipament de la ciutat".

La signatura del conveni entre la Unió i l'Ajuntament és el primer acord oficial de certa envergadura anys després que es fes pública la intenció de construir, entorn a l'estadi, una ciutat esportiva. Preguntats per aquesta qüestió en l'acte d'ahir, Revilla va manifestar que aquest "és un conveni d'usos i de manteniment. Si ens referim a una ciutat esportiva, ja estaríem parlant d'infraestructures, tot i que el mateix conveni deixa oberta la possibilitat, en un futur, ja sigui per iniciativa del club o bé del propi Ajuntament, que es puguin fer actuacions en estructures. Per exemple, l'actual gespa artificial té una vida de deu anys. Per tant, d'aquí a uns anys s'haurà de canviar... Tot això ja formaria part d'un pla d'infraestructures que resta al marge del conveni". En el mateix sentit es va posicionar Marta Felip: "Qualsevol obra d'inversió extraordinària queda al marge del conveni, que ja té una clàusula que ho contempla. En relació a la ciutat esportiva, aquest macroprojecte ambiciós que tenia Joan Armangué l'hem de valorar en el conjunt de les necessitats dels equipaments esportius de la ciutat. A nivell urbanístic, es podria fer un equipament complementari al camp de futbol ja existent, però jo no parlaria d'un projecte de ciutat esportiva".

Podeu ampliar la informació del futbol regional altempordanès a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.