Qui mana a l’Alt Empordà? Figueres i Peralada es tornaran a veure les cares aquest diumenge dia 1 de febrer a l’Estadi de Vilatenim, en horari matinal (12 hores), cinc mesos més tard del duel que va deixar com a vencedor els verd-i-blancs (1-0). Molt han canviat les coses des d’aleshores, ja que el Peralada ha deixat el lideratge i el Figueres la cua de la classificació per situar-se a la zona mitjana de Tercera Divisió amb els mateixos 29 punts.

A més, els unionistes han canviat de tècnic: Edu Vílchez, que manté una gran estima cap als peraladencs per la seva etapa com a jugador -va retirar-s’hi- i com a tècnic, va rellevar Francesc Cargol a l’octubre.

El derbi els enfrontarà després de plantar cara, el diumenge passat, a dos equips que lluiten per la promoció com Europa (0-0) i Terrassa (2-2). Dos dels puntals de cada equip, els capitans Joan Ureña (Figueres) i Mate (Peralada), vaticinen un duel atractiu, ja que consideren que els seus ­equips arriben en una bona dinàmica. Ambdós jugadors van coincidir a Vilatenim la temporada 2010/11, a Regional Preferent, amb Arnau Sala i Xavi Punsí com a tècnics. L’últim Figueres-Peralada (2-0) de lliga va ser a l’abril del 2012, quan ambdós equips encara competien a Primera Catalana.

Jornada econòmica

El duel ha estat decretat de jornada econòmica: als socis unionistes, l’entrada els costarà 5 euros, i a la resta, 12.

Una desena d'exjugadors de la Unió

El derbi de diumenge serà encara més especial per a bona part de la plantilla del Peralada, que l’afrontarà amb una motivació extra pel passat d’una desena de jugadors. Encapçalats per Jordi Cruz, Jordi Alforcea i Guillem Cornellà -peces claus en els darrers anys-, els actuals peraladencs viuran el primer retorn a Vilatenim com a visitants des que van deixar la Unió.

A aquests tres jugadors cal afegir-los altres companys que van tenir menys presència a Vilatenim, com Borja Garcia, Marc Vilà, Aleix Feixas i Mate, i altres que ho van fer esporàdicament quan eren juvenils, com Ruedas i Marçal Sáenz. A més, Jaume Duran i Toni Montero també van ser figuerencs, però abans de la refundació, a l’estiu del 2007.

Podeu ampliar la informació del futbol regional altempordanès a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.