Davant l’absència del riumossenc David Juncà -s’ha perdut els últims cinc partits de lliga per lesió-, un altre altempordanès, David Bigas, va debutar a Segona Divisió A diumenge passat amb el Girona davant el Barça B. Amb la difícil missió d’aturar el perillós Adama Traoré gràcies a la seva condició física, el defensa peraladenc va jugar d’inici i tot i no entrar gaire en joc va complir a la banda esquerra gironina.

“Debutar a Segona A és quelcom gran, treballo cada setmana per intentar jugar i al final ho he fet. No hi ha hagut nervis ni pressió, ja que cada setmana m’entreno amb els companys amb qui he jugat i m’he vist amb confiança”, afirmava Bigas. A vint minuts per acabar el partit i amb el resultat en contra, Pablo Machín el va substituir per Aday. El seu debut es va veure eclipsat pel resultat final, ja que el desencert de cara a porteria va passar factura i l’equip gironí, líder fins al diumenge, va acabar perdent per la mínima (0-1). “La derrota és una llàstima, ens mereixíem guanyar i de carrer”, es lamentava el jugador.

Dues participacions a la Copa

Fins ara, Bigas, de 20 anys, havia disputat dos partits oficials amb el primer equip, però tots dos corresponents a la Copa del Rei. El seu debut a l’A va ser el passat 9 de setembre a Montilivi contra el Tenerife -va jugar la pròrroga-, mentre que l’altra aparició va ser en la següent ronda del torneig a Valladolid, el 15 d’octubre, on va jugar el partit sencer.

El jugador altempordanès es va formar en el Club de Futbol Peralada i a l’etapa de cadet B va fitxar pel Girona. Més tard, en el seu segon any de juvenil -seria cridat per a la selecció catalana sub-18- va ser cedit, al gener del 2012, al primer equip peraladenc (Primera Catalana), amb la condició que en finalitzar la temporada tornés al club gironí. Actualment, tot i tenir encara fitxa del filial (Primera Catalana), el lateral s’entrena cada dia amb el primer equip i té clar que el seu futur passa per l’estadi de Montilivi:“Aquí hi estic molt bé i sóc feliç, l’entrenador té una confiança absoluta en mi”, assegura.

Bigas va debutar al Peralada amb 17 anys amb assistència de gol

Si el debut de Bigas a la lliga amb el primer equip del Girona va ser contra el Barça B, diumenge, l’estrena amb l’amateur del Peralada fou el gener del 2012, quan tenia 17 anys, a Primera Catalana. El peraladenc va debutar amb l’equip del seu poble cedit pel juvenil del Girona i ho va fer com a titular davant el Júnior (3-1). Bigas va jugar els noranta minuts sota les ordres de Joan Fàbrega i inclús va donar una assistència de gol a Sergi Arranz.