El capità vilafantenc del Figueres Sergi Murga, de 31 anys, va arribar a la Unió la temporada 2010/11 a Preferent, procedent del Cassà, de Tercera. Abans, el central altempordanès es va formar a les categories inferiors de la Fundació i va passar pel Vilafant i Banyoles, va tornar a la Fundació per jugar amb el primer equip i també va militar al Palafrugell i al Guíxols. Des de la seva arribada al Figueres, Murga ha aconseguit dos ascensos -de Primera Catalana a Tercera Divisió- i des de fa dos anys és el primer capità de l’equip.

Sumen 4 partits sense perdre i l’equip torna a somriure. Ha arribat la reacció que tant s’esperava?

Sí, el fet de trencar la dinàmica negativa que portàvem i fer set punts de nou és per estar molt contents. Esperem mantenir aquesta ratxa i tirar endavant.

Què ha suposat l’arribada d’Edu Vílchez a la banqueta?

Tots el coneixem. És un gran entrenador i estem treballant tots els seus conceptes. De moment està funcionant i, com diu ell, cal anar partit a partit i anar sumant.

L’equip necessitava un canvi així?

No m’agrada parlar del passat. Ara, de moment els resultats són bons. No sé si és el canvi. No cal mirar al passat, però sí que és veritat que de moment està sortint molt bé.

Què era el que no funcionava?

Principalment entrar dins de la dinàmica negativa ens va afectar psicològicament. Ens vam posar metes molt altes i això va acabar influint l’equip. Sortíem al camp més tensionats. Ara, en anar partit a partit, és millor. No ens hem de posar cap meta.

Quin missatge transmet el capità a l’afició?

Nosaltres ens deixarem la pell com cada partit. Ara vénen dos partits molt difícils. Necessitem que l’afició estigui amb nosaltres. Ho donarem tot i anirem endavant.

Personalment, com valora el seu paper al Figueres durant aquests cinc anys?

Estar a la Unió és un autèntic plaer. És l’equip de la ciutat. Sempre he intentat donar-ho tot i ajudar els companys. La valoració que faig d’aquests cinc anys al club és molt positiva.

Com definiria aquesta etapa que encara dura com a capità de l’equip, tant en els moments bons com en els complicats?

Vam arribar a Preferent i vam acostumar molt a la gent a les victòries, assolint grans èxits. El primer any a Tercera Divisió va ser preciós i sí que és veritat que en aquests últims dos anys han arribat moments difícils, però tot i així penso que no han sigut dolents, ja que la categoria és molt complicada.

Podeu ampliar la informació del Figueres a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.