La setena temporada de 'Juego de Tronos' ja és aquí. L'hivern ha arribat a les nostres televisions i la gran guerra ha començat. Les xarxes socials van cremar amb l'estrena de 'Rocadragón', el primer capítol de la penúltima temporada de la saga.

Trendic Topic nacional i mundial. I és que ha estat un inici de temporada 100% 'Juego de Tronos', amb frases per emmarcar i amb escenes que situen a l'espectador en l'esquema global de Ponent.

"Deixa un llop en llibertat i les ovelles mai estaran fora de perill", diu Walder Frey. I, qui diu Walder Frey, diu Arya Stark després d'haver-lo assassinat. L'objectiu de la jove és ratllar els noms de les persones que apareixen en la seva llista i acabar amb aquells que van trair a la seva família. "Quan et preguntin què ha passat aquí, digues que el Nord recorda", explica amb autoritat a la dona o la filla de Walder, una manera apropiada de començar l'episodi.

I després ens dirigim al nord, a Invernalia. Ens trobem amb un Jon Nieve traumatitzat perquè els Stark van ser desterrats d'Invernalia. "No trauré de casa a una família a la qual ha pertangut durant segles", diu sobre els vassalls que van trair al cognom Stark donant suport a Ramsay Bolton i els Lannister mentre Sansa, que sí que porta el cognom Stark de naixement, demana venjança davant dels seus aliats.

En un primer moment sembla que estan del seu costat, però finalment cauen rendits als peus de Jon Nieve quan crida els hereus dels Umber i els Karstark i els demana que jurin lleialtat.

Mentre El Gos es familiaritza amb El Senyor de la Llum de la mà de la Germandat Sense Estendards, Cersei planeja la seva reconquesta dels Set Regnes amb el seu germà d'assessor, que sembla horroritzat davant la filosofia de la seva germana i amant. També són conscients que són el rival més feble en els Set Regnes, per això Cersei vol el suport de Euron Greyjoy i els seus vaixells. Això sí, a canvi vol guerra i una esposa.

Arribem al final del capítol i és el torn de la Mare de Dracs. Daenerys, Tyrion i companyia, finalment desembarquen a Rocadragón, o al País Basc, segons com es miri, i toca la terra. Està a la seva llar, a la fortalesa on vivia la casa Targaryen abans d'anar a Desembarcament del Rei i esdevenir monarques.

El que ha de venir

La sèrie, basada en les novel·les supervendes de George R.R. Martin, torna a comptar amb el protagonisme de Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Sophie Turner (Sansa Stark) i Maisie Williams (Arya Stark), entre d'altres.

També compta amb l'arribada de nous rostres com els de Jim Broadbent, Tom Hopper, Megan Parkinson i el cantant Ed Sheeran, qui interpreta el paper d'un soldat Lanniester.

En el pròxim capítol, a 'Stormborn', arribaran les primeres tensions per Daenerys de la Tempesta, que rebrà una visita inesperada mentre que, per la seva banda, Tyrion estudia els plans per conquistar Ponent. A més, Jon Nieve haurà d'encarar una revolta a casa. També podrem veure els primers moviments de l'ambiciós Menovell en els seus intents per manipular a Sansa Stark.