El Defensor de l'Espectador, oient i usuari de mitjans interactius de RTVE, Ángel Nodal, ha fet una estirada d'orelles a l'edició de 'Màster Xef Junior' després que una espectadora de l'ens públic li remetés un text de protesta en què denunciava un possible cas de bullying a l'edició infantil del programa culinari que presenta Eva González al costat dels cuiners Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo Nájera.

Els fets es remunten a l'expulsió de Màster Xef Junior d'un dels participants més controvertits del programa, el petit Miguel al que va ser la quarta entrega de l'edició infantil del reality gastronòmic de la televisió pública. La sortida de Miguel va ser, sense cap dubte, el més debatut al Twitter. D'una banda, per l'especial caràcter del petit concursant i, d'altra, l'actitud que la resta dels seus companys van mostrar cap a un dels més petits concursants de Màster Xef Junior, amb un marcatge i crítiques continuades.

Després de repassar el que ha passat, el Defensor de l'Espectador "troba a faltar que els jutges no realitzessin cap comentari reprovatori als concursants que van fer plorar a Miguel". "Simplement es van limitar a mirar i fer gestos de sorpresa. Cal no oblidar que s'està tractant amb menors i que no se'ls pot atribuir el mateix paper que els adults", avisa.

L'informe, a què ha tingut accés Europa Press, assenyala que en el primer trimestre de l'any es van rebre a l'Oficina del Defensor un total de 53 comunicacions relacionades amb menors i amb el canal infantil i juvenil Clan. Les àrees afectades són les de sèries, programes, informatius i el canal infantil.