Moltes hores als fogons i el seu afany de superació han convertit l'actor Miguel Ángel Muñoz al guanyador de la primera edició de "masterche Celebrity" d'Espanya, que destinarà els seus 75.000 euros a la Fundació Pequeño Deseo.

Va haver d'enfrontar-se durant sis setmanes a múltiples proves i a l'aplicada Cayetana Guillén Cuervo, al domini de la cuina tradicional i retòrica de Loles León ia un competitiu Fernando Tejero, que ha tret la seva personalitat més enllà dels divertits personatges que interpreta en sèries com " la que se avecina ".

El programa final va posar contra les cordes a Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, després que ella es convertís en la primera finalista calcant una complicada recepta de Ramon Freixa i ell superés el repte de cuinar per altres famosos al renovat Florida Retiro de Madrid .

A la final, amb els familiars i amics dels finalistes com a testimonis, acompanyats a la barrera pels exconcursants Fernando Tejero, Maria de la Muntanya, Loles León, Manuel Díaz "El Cordobés", Virginia Troconis, Fonsi Nieto, Niña Pastori i Estefanía Luyk van tenir 120 minuts per convèncer el jurat compost per Samantha Vallejo-Nagera, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz, acompanyats en aquesta ocasió especial pel xef José Andrés, premiat recentment pel president dels Estats Units, Barack Obama.

Miguel Ángel Muñoz es va imposar en la prova decisiva a Cayetana Guillén Cuervo amb un menú compost per fons de mar amb marisc en textures, magret d'ànec amb cireres farcides de formatge brie i, de postres, milfulles de "cheesecake" tropical.

Per la seva banda, Cayetana es va inspirar en el món del cinema per cuinar un gaspatxo tebi de carabassa, filet de cérvol i maduixes amb xocolata.

El guanyador de la primera edició del concurs va confessar a Efe que sempre ha menjat bé, però des que fa dos anys practica ioga i corre va començar a alimentar-se de manera sana "de manera instintiva", no per cuidar-se, sinó perquè s'ho demanava el cos . Ara, després del seu pas per msaterchef Celebrity, té la sort de saber cuinar aquests plats equilibrats.

A més, poc abans de començar la final, va assegurar que en cas de guanyar seria un dels dies "més meravellosos de la seva vida".

Aquest primer programa d'una sèrie que ja ha recaptat èxits de pantalla amb "Masterchef" i la seva versió infantil, promet noves edicions després d'haver arribat als 3,5 milions d'espectadors i el 24,8% de quota de pantalla.