Marta García, presentadora dels informatius de 7 TV Regió de Múrcia, ha tornat a la feina després de cinc mesos de baixa i s'ha ficat a la casa dels murcians per explicar-los les notícies del dia sense ocultar els signes externs del tractament a què acaba de sotmetre per vèncer el càncer de mama.

Amb el cap rapat i sense perruca, així ha volgut aquesta jove periodista de 34 anys tornar a la feina. "Amb perruca em sentia disfressada, no em sentia jo i necessitava sentir-me jo", ha explicat Marta.

La periodista assegura que es troba bé, recuperada i amb forces per tornar a la feina, així que ha decidit que el seu aspecte físic actual no havia interferir en la tornada a la televisió. La seva llarga cabellera bruna ja no hi és, però ella segueix sent la mateixa professional. "Va a xocar veure així, però el primer minut", explicava Marta García abans de posar-se de nou davant les càmeres. La seva decisió ha estat recolzada per la cadena, que considera que els espectadors només veuran en pantalla una realitat que veuen cada dia als carrers.

Marta només té paraules d'agraïment per als seus companys que han fet que el seu retorn "sigui molt emocionant".

La presentadora dels informatius de 7 TV Regió de Múrcia té un desig i és que, amb el seu gest i el d'altres moltes persones, "això deixi de ser notícia un dia". Ella té clar que "perquè una persona perdi el pèl per un tractament no passa res". Això sí, deixa ben clar que la decisió o no de dur perruca és una cosa molt personal.

En el seu cas la decisió ha estat gradual. Al principi de començar el seu tractament la va portar, però no s'adaptava. "La veritat, és que la portava perquè no volia que em preguntés la gent, però a poc a poc, em vaig anar sentint fort i no em adaptava, així que me la vaig treure".

Marta García té només 34 anys i és el clar exemple d'alguna cosa sobre el que els metges porten temps cridant l'atenció: que el càncer de mama ataca cada vegada a dones més joves.