El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha embargat els comptes bancaris de Ganga Producciones SL, productora de la sèrie 'Cuéntame', segons informa El Confidencial.

El magistrat ha pres aquesta decisió després de comprovar que es va beneficiar presumptament de les trames societàries creades pel despatx Nummaria per evadir el pagament d'impostos durant els últims cinc exercicis fiscals, assenyala el diari.

Segons fonts de la investigació citades per El Confidencial, també han estat bloquejats els comptes de Miguel Ángel Bernardeau, administrador únic de la productora i marit de l'actriu Ana Duato, protagonista al costat d'Imanol Arias de 'Cuéntame'.

Aquestes presumptes irregularitats de Ganga Produccions van aparèixer en el marc de l'anomenada operació City, desenvolupada per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional i la Fiscalia Anticorrupció a partir d'una denúncia de l'Agència Tributària per presumptes pràctiques fraudulentes del bufet Nummaria, anomenat el Mossack Fonseca espanyol.

Aquest bufet controlava més d'un centenar de societats a Espanya, Regne Unit i Costa Rica. Mitjançant testaferros, es simulaven despeses a través factures falses o imputar part dels seus ingressos a aquestes firmes estrangeres. D'aquesta manera, aparentaven tenir ingressos mínims i evitaven tributar a Hisenda per ells.

En el cas de Ganga Produccions, les últimes xifres presentades per l'empresa en el Registre Mercantil, corresponents a l'exercici 2013, indiquen que va tenir un benefici de 43.820 euros, tot i que aquest any va facturar 8.411.715,14 euros, segons El Confidencial.

A més del bloqueig dels comptes bancaris, Moreno també ha acordat l'embargament de béns suficients per fer front a les possibles multes a què s'enfronten els investigats en cas de ser condemnats per delicte fiscal.