La 6a temporada "is coming". Queda una mica més de dos mesos per a l'estrena de la nova temporada de 'Joc de trons', prevista per al 24 d'abril, però els responsables de màrqueting d'HBO han començat a alliberar imatges de l'esperat retorn de la seva sèrie més popular.

Aprofitant l'estrena de 'Vinyl', el nou drama produït per la cadena, HBO va revelar un teaser d'una mica menys de minut i mig, que ha servit com a petit refrigeri contra la voraç impaciència dels fans.

Malgrat gaudir d'una gran creativitat, el tràiler tot just revela informació sobre el que passarà en la nova temporada. Són les imatges publicades uns dies abans les que han donat unes quantes pistes sobre els nous capítols. Imatges que inclouen a alguns dels principals personatges, com Sansa i Theon, Tyrion, Cersei i Jaime, Arya, o l'esperat retorn de Bran Stark, acompanyat aquesta vegada del Corb de Tres Ulls (interpretat per Max von Sydow).

A continuació, fem un repàs de tot el que hem pogut conèixer gràcies a les imatges sobre la nova temporada, així com alguna que una altra "llavor d'or" introduïda en el tràiler.

Sansa i Theon són vius

Font: HBO

Al final de la 5a temporada vam ser testimonis de com Sansa escapava a la fi del jou de Ramsay Bolton ajudada per Theon "pudent" Greyjoy. L'últim que vam saber dels personatges és que aconseguien traspassar els murs d'Invernalia. Ara, gràcies a les noves imatges, sabem que els dos personatges han sobreviscut a la caiguda, cansats i deixats però aparentment il·lesos. Per desgràcia per a tots dos, és segur que el fred i psicòpata fill de la família Bolton no trigarà a sortir a buscar-la perquè ...

Sansa està embarassada

Sansa està embarassada? La història de Sansa és una de les més desafortunades de tot Ponent. Després d'assistir a la decapitació del seu pare, ha estat forçada a tres matrimonis. El primer amb Joffrey, un autèntic desequilibrat, després amb el seu oncle Tyrion, i finalment amb Ramsay, qui fins i tot la va arribar a violar en la sèrie d'HBO. Amb una història tan tràgica, no seria d'estranyar que Sansa hagués quedat embarassada, i de fet el seu ventre sembla lleugerament voluminós en la imatge de la nova temporada. A més, com va declarar Sophie Turner, en aquesta temporada Sansa "rebrà per fi el respecte que es mereix".

Myrcella està morta

Font: HBO

La situació no pintava molt bé que es digui per Myrcella al final de l'última temporada. Jaime va aconseguir arribar a Dorne i li va revelar que en realitat era el seu pare, una revelació que va donar peu a un dels moments més emotius de la temporada. Fins que Myrcella va començar a sagnar. Després es va revelar que havia estat enverinada per Ellaria. Fins ara no hi havia confirmació de si el verí havia arribat a ser mortal. Però gràcies a les imatges de la seva vetlla, la seva defunció ja és una trista certesa.

Daenerys, presonera d'un nou Khal

Font: HBO

Després d'escapar de Meereen a lloms de la negra esquena de Drogon, Daenerys va aterrar en un erm desconegut, on no va trigar a ser envoltada d'hostils. Resultava bastant evident que es tractava d'un khalasar. La pregunta és ... amics o enemics? Les noves imatges mostren a la mare de dracs emmanillada davant un nou Khal, i sembla que aquesta vegada els dothraki no seran tan amables.

Arya està cega

Al final de la 5a temporada, la petita dels Stark va perdre la vista després de trair al Déu dels Mil Rostres assassinant Meryn Trant. En les noves imatges es veu no només a una Arya privada encara de visió, sinó que també apareix al carrer, sense l'empara de la Casa de Blanco i Negre. En les novel·les, el fet de quedar-se cega suposa per Arya el descobriment de noves (i interessants) habilitats. Malgrat que la sèrie està desvinculada de les novel·les en l'actualitat, és molt interessant haver inclòs aquest nou punt.

Margaery segueix presonera

Tant Margaery com Cersei van passar gran part de l'última temporada sent presoneres del High Sparrow i la Fe dels Set. Mentre que l'antiga regent culmina el seu tancament amb el Passeig de la Vergonya, l'actual reina segueix tancada. En la nova temporada serà el moment que Margaery tingui el seu judici. És poc probable que siguem testimonis d'un nou passeig de la vergonya, però sembla que en aquesta temporada Margaery gaudirà de més protagonisme.

Arriben els fills del ferro

Font: HBO

Balon Greyjoy torna per fi. El Rei de les Illes del Ferro porta desaparegut des de la tercera temporada, però sembla que per fi tornarà, i no sembla molt content a les noves imatges. Sembla que els Greyjoy tindran també més protagonisme aquesta temporada, ja que en les imatges també apareix, a més de Theon, la seva germana Yara. A més s'ha confirmat que s'introduirà el personatge de Euron Greyjoy.

Bran torna a estar de peu en Invernalia

Font: HBO

Bran torna després d'una temporada de descans i ... torna caminant? Això revelen les imatges publicades per HBO. Bran Stark torna a la sèrie, més alt, més fort, i caminant. Malauradament tot indica que es tracta d'una visió, ja que apareix al costat del Corb de Tres Ulls en la seva forma antropomòrfica (interpretat per Max von Sydow). Visions que possiblement es revelin com un punt fort en la nova temporada, proporcionant als Bran importants notícies de la seva llar.

L'arribada de Lady Cor de Pedra

Font: HBO

Algunes cares conegudes apareixen en el teaser de la 6a temporada. Aquestes imatges han desfermat la polèmica entre els fans, ja que vaticinen com a nous auguris del que passarà en aquesta temporada. Entre els més destacats hi ha el de Lady Catelyn. Si ajuntem el fet que Arya es queda cega (en els llibres) aprèn a comunicar-se amb la seva huargo Nymeria, i això precipita el descobriment del cadàver de Lady Catelyn, i que la cara de la mateixa està en el Temple, es pot especular fàcilment amb la probable aparició de Lady Cor de Pedra en la nova temporada. S'acosta un segona casament vermell?

Torna Jon Nieve

Font: HBO

De la mateixa manera que la cara de Catelyn apareix el de Jon Snow. Molt s'està esforçant HBO per no revelar el futur del bastard dels Stark. No obstant això la seva gran absència en les imatges promocionals són força reveladores. De tant guardar el secret, està deixant de ser un secret. Durant el teaser, quan apareix la cara de Jon, s'escolta la seva veu dient "la llarga nit s'acosta, i els morts vénen amb ella". Si sumem que Jon està mort i que és membre de la Guàrdia de la Nit ... serà una bonica metàfora de la seva tornada a la sèrie?

El nord no oblida

Font: HBO

De totes les cares de personatges assassinats que apareixen en el teaser, l'única que no pertany a un Stark és la de Joffrey. És cert que pot ser que simplement estiguin mostrant la mort més important de cada temporada (Ned en la 1, Catelyn i Rob a la 3, Joffrey a la 4 i Jon a la 5), ??però tots els indicis apunten que hi ha una informació oculta que marca als del nord com a grans protagonistes de la 6a temporada.

Presagis de mort

Font: HBO

Veure les cares de Ned, Rob o Joffrey no resulta una sorpresa, ja que tots (estimats o odiats) estan morts al cap i a la fi. No obstant això ... per què apareix el rostre de Tyrion? I el de Sansa, Cersei, Jaime, Daenerys i Arya? Significa que tots ells moriran en aquesta temporada? Per descomptat que no, o almenys esperem que no. No obstant això, sí que es reforça una premissa que ja va ser anunciada en la primera temporada: ningú està fora de perill. I sembla que en la sisena temporada això s'accentuarà més que mai.