Xavi Coral va estrenar aquest dissabte passat la roda de conferències de l´AUCer amb una interessant, distesa i íntima visió sobre la importància d´una oferta televisiva pròpia i la responsabilitat inherent a l´ofici de periodista. A l´acte, al Museu Cerdà i en una tarda gèlida a l´exterior, hi van assistir una seixantena de persones.

Coral va referir-se a l´ofici del periodisme en termes de la responsabilitat de la informació que s´emet; d´independència, en el sentit que els periodistes, a TV3, no se senten pressionats a seguir una corrent concreta; criteri periodístic, referint-se primordialment a l´objectivitat i a la necessitat de cenyir-se a la informació contrastada; i la necessitat d´estar ben documentat, quan s´ha d´escollir amb molta cura les fonts d´informació, fent especial èmfasi en el cas d´Internet.

Com a presentador del programa Divendres, el magazine de les tardes de TV3, i com a expresentador o exdirector de programes com Àgora o el Telenotícies, el periodista terrassenc va contrastar el paper que s´ha de jugar en cada cas, no només en la presentació sinó en el format de la notícia i la naturalesa de la mateixa.

En un moment en què des d´alguns sectors es posa en dubte el futur del model de TV3, Coral va voler reivindicar la importància de tenir una televisió pública a Catalunya, pel fet que els continguts que ofereix parteixen sempre d´una base catalana, no només en el cas de la llengua, sinó pels referents culturals que utilitzen per explicar la realitat més directa. "TV3 explica el món a partir de personatges catalans", va subratllar.

Entre d´altres, va explicar una curiosa anècdota de quan va anar a cobrir la mort del Papa a Roma, quan, en la retransmissió en directe per TV3, el seu to en la versió dels fets no podia allunyar-se més de la del periodista mexicà del seu costat, que explicava aquell esdeveniment en termes celestials i quasi apocalíptics.