Facebook potenciarà les publicacions de contactes i grups en el seu News Feed, en detriment d'aquelles publicacions procedents d'empreses, marques i mitjans de comunicació. El CEO de la companyia, Mark Zuckerberg, ha reconegut que el contingut corporatiu públic acapara ara la majoria d'espai de la plataforma i que la mesura reduirà el temps dedicat a la xarxa social.

Zuckerberg ha publicat una entrada a través del seu perfil personal on ha anunciat que Facebook experimentarà "un gran canvi", que buscarà potenciar les relacions socials a través de la seva plataforma. La primera modificació es produirà amb l'increment de la freqüència d'aparició en el News Feed de publicacions de contactes i grups.

Com a conseqüència, el fundador de la xarxa social ha confirmat que aquests canvis comportaran que es mostri menys contingut públic "de negocis, marques i mitjans de comunicació". Segons ha explicat, la companyia és conscient que els seus usuaris qüestionen que aquest tipus de publicacions està "desplaçant" els moments personals.

Mark Zuckerberg ha justificat que aquesta situació és deguda al fet que els vídeos i altre tipus de contingut públic "han explotat" a la xarxa social "en els últims anys", superant en quantitat al difós pels seus propis usuaris. A causa d'això, ha afegit, el que apareix en el News Feed s'ha "allunyat d'allò més important que Facebook pot fer: ajudar-nos a connectar-nos entre nosaltres".

No obstant això, el cofundador de la xarxa social ha reconegut que preveu que el temps dedicat a Facebook pels seus usuaris "es reduirà", però al mateix temps confia que aquest temps "serà més valuós". "Si fem el correcte, crec que serà bo per a la nostra comunitat i el nostre negoci a llarg termini", ha sentenciat.