L'estiu està ja a la volta de la cantonada i amb ell arriben les anhelades vacances. Si tens pensat viatjar en aquests dies i vols estalviar uns quants euros sense renunciar a gaudir el màxim, segueix els consells següents:

1. Planeja el viatge amb antelació

Si saps amb antelació quan tindràs vacances, reserva la destinació el més aviat possible. Les agències, hotels i webs de viatges tenen ofertes molt interessants per als que compren els seus paquets de vacances fins a mig any abans. També és possible trobar 'gangues' d'última hora. Esperar a l'última setmana pot ajudar-nos a estalviar, això sí que és probable que no puguis viatjar a la destinació que desitjaves. Has de ser flexible.

2. Cerca i compara preus

No és el mateix deixar la planificació de les teves vacances en mans d'una agència de viatges que organitzar-ho tu mateix. Planificar unes vacances econòmiques no és tasca fàcil. Hem de buscar a diferents webs per trobar el millor preu, comparar diferents opcions, donar amb les dates més econòmiques, etc.

3. Aconsegueix allotjaments més barats

En moltes ocasions i especialment en els mesos d'estiu, els hotels no són sempre l'opció més barata. Si t'allotges en apartaments privats i cases d'intercanvi podràs estalviar uns quants euros. Aquest tipus d'allotjaments són a més perfectes si viatges amb nens o amb amics.

4. Utilitza el transport públic

La majoria de destinacions turístiques disposen d'una bona comunicació amb transport públic. Fes-te amb un plànol del metro de la ciutat o consulta les línies d'autobús i oblida't de llogar un cotxe per als teus desplaçaments o agafar taxis per arribar de l'aeroport o estació fins al teu allotjament.

5. Estalvia en el menjar

Quan viatgem, una de les coses en què més gastem és en el menjar. Evitar els bars i restaurants més turístics i buscar els que freqüenta la gent local, ens suposarà un gran estalvi. Però a més, 'tirar' de supermercat, on es poden trobar amanides ja fetes per portar a la platja o comprar el necessari per fer-nos un entrepà ens ajudarà a estalviar uns diners que podrem invertir en altres coses.