L'aplicació de missatgeria WhatsApp llançarà un sistema pagaments que permetrà fer transferències entre els usuaris del servei, una funció que només estaria disponible a l'Índia i que es materialitzaria en un termini d'uns sis mesos.

WhatsApp hauria triat l'Índia per provar el servei a causa de la gran quantitat d'usuaris de l'aplicació al país --uns 200 milions, segons Brian Acton, fundador de la companyia-- i per l'auge dels sistemes de pagament a través del mòbil com a conseqüència de la desmonetització --reducció dels diners físic-- empresa recentment pel Govern indi.

La 'app' que pertany a Facebook ja hauria arribat a un acord per utilitzar Unified Payments Interface (UPI), el sistema de pagaments gestionat per la Corporació Nacional de Pagaments de l'Índia i avalat pel Banc Central del país. Aquest sistema permet els pagaments 'peer to peer', de manera que es dedica a transferències de diners entre persones en lloc de a compres, segons ha anunciat aquest dimarts el portal indi The Ken.

La possibilitat de llançar una plataforma de pagament ja va ser avançada per Acton durant un viatge realitzat a l'Índia en el mes de febrer. De moment, el servei encara s'estaria desenvolupant i arribaria als usuaris en aproximadament sis mesos, tot i que encara no es coneixen plans per expandir a la resta de països en els quals opera WhatsApp.