Una nova patent d'Apple mostra un accessori que permet utilitzar l'iPhone com si fos un ordinador. Es tracta d'un dispositiu similar a un MacBook però que no és capaç de funcionar sense incloure un iPhone en una ranura situada on habitualment hi ha el 'ratolí tàctil'. Si és així, podria utilitzar el programari del telèfon en un maquinari amb teclat, pantalla i ports.

Segons el publicat per l'Oficina de Patents i Marques dels Estats Units, Apple busca crear aquest dispositiu per poder utilitzar el telèfon com si es tractés d'un ordinador. El 'maquinari' és similar al d'un MacBook: gran pantalla, teclat físic o ports de connexió, entre altres elements, però no funciona si no s'insereix el telèfon a la ranura corresponent.

Com explica 'Apple Insider', un dispositiu host permetria transferir dades i comandes a través de WiFi, bluetooth o qualsevol altre protocol sense fil i alguns mòduls de memòria podrien estendre les capacitats del dispositiu iOS, encara que el document de la patent no recull massa detalls.

La companyia sembla, segons recull el mitjà citat, que centra tots els esforços a convertir l'iPad en un substitut del portàtil, de manera que de moment sembla poc probable que aquest maquinari surti al mercat i es converteixi en una aposta real d'Apple. En qualsevol cas, cal esperar per saber si des de Cupertino volen ampliar el seu catàleg o seguir esforçant-se en dues línies, iOS i Mac.