WhatsApp, potser l'aplicació del mòbil que més fem servir, pot tenir la seva contrapartida en la quantitat d'espai en la memòria del mòbil que acapara la informació i els documents que ens descarreguem a través d'ella. Les fotos, les notes d'àudio i més encara els vídeos es guarden en el nostre smartphone i poden acabar minvant el seu rendiment, ocupant a més un espai que pot ser molt valuós per instal·lar noves apps.

Per això, i especialment si al nostre mòbil no li sobra memòria, és fonamental dur a terme una neteja de forma periòdica. Però, com fer-ho? Hi ha diferents formes d'eliminar els arxius que hem descarregat a través de WhatsApp.

Android

En els mòbils amb Android 4.2 o posteriors es pot esborrar la memòria caché de cada aplicació des dels paràmetres del propi telèfon. Per a això, accedim a Aplicacions, WhatsApp i premem en l'opció de 'Esborrar memòria caché'. En aquesta pantalla es pot veure l'espai que ocupa l'aplicació al telèfon, així com el que acapara la memòria caché abans d'esborrar-la.

Una opció més radical és la d''Esborrar dades', que apareix a la mateixa pantalla. D'aquesta manera eliminarem les dades internes de l'aplicació, com els de la sessió, historials, la configuració del compte etc, però no els arxius multimèdia. Triar aquesta opció implica tornar a iniciar sessió al servei amb el nostre número de telèfon. Els grups es mantenen.

iOS

A iOS no hi ha una opció d'eliminar memòria caché, de manera que l'alternativa al sistema és eliminar l'aplicació i instal·lar-se de nou.

A través d'una app

Però cal saber que hi ha apps que ens permeten gestionar l'esborrat de memòria caché. Ens seran d'utilitat si tenim un telèfon anterior a Android 4.2 o si les preferim per les possibilitats que ofereixen. Aquestes són dues opcions per Android i iOS:

Clean Master (per Android)Clean Master

és una de les aplicacions de neteja més conegudes i permet eliminar tot tipus d'arxius inservibles o innecessaris que fan que el rendiment del nostre telèfon no sigui l'òptim. A més, compta amb un antivirus i un gestor d'aplicacions.

Phone Clean (per iOS)

Aquest programa per iOS permet als usuaris d'iPhone realitzar processos de neteja connectant el mòbil a l'ordinador. Phone Clean analitza tots els arxius temporals, cookies i caixets i ofereix l'opció d'esborrar fàcilment