Les aplicacions dels mòbils s'han tornat imprescindibles per a molts de nosaltres durant el dia a dia. Ens ajuden o ens entretenen, però també consumeixen la bateria del mòbil en molts casos molt ràpidament. Cert és que no totes les aplicacions consumeixen el mateix, així que per ser justs cal identificar quines aplicacions gasten més bateria i quines n'utilitzen menys.

A més, si som d'aquestes persones que tenim moltes 'apps' descarregades al mòbil i arribat el moment de 'sacrificar-ne' alguna perquè ens hem quedat sense emmagatzematge, ens serà de gran ajuda conèixer aquest tipus d'informació.

Vídeos, jocs, xarxes socials

Les aplicacions de vídeo, els jocs i algunes aplicacions de xarxes socials són les que més utilitzem i les que més energia gasten. Alguns exemples coneguts són YouTube, Snapchat i Facebook. Però també podríem afegir a aquesta llista WhatsApp, Messenger, Instagram, WeChat, Candy Crush, Clash of Clans, My Talking Tom Free i My Talking Angela Free, Farm Heroes Saga i Don't Tap The White Tiles.

Per Zuckerberg sembla que altres coses segueixen sent més importants que el consum de bateria, i Snapchat està centrat a atreure a més 'millennials', així que com a solució solament ens queda usar aquestes aplicacions el menys possible al mòbil.

Com ja sabeu, YouTube és una plataforma de vídeo i, òbviament, visualitzar vídeos consumeix gran quantitat d'energia. També jugar requereix molts recursos. La pantalla del dispositiu ha d'estar constantment encesa i el processador en funcionament. La despesa és increïble.

GPS, videotrucades, Spotify

A part dels clàssics hi ha els afegits, aplicacions que també tenim descarregades a l'smartphone i que utilitzem sempre que ens fan falta. És el cas de Google Maps, Spotify i Skype. Tres exemples d'aplicacions que també consumeixen molta bateria i, per tant, amb les quals cal tenir molta cura. És a dir, hem d'evitar que se'ns quedin enceses i només utilitzar-les en cas de necessitat.

Totes les aplicacions que monitoritzen el nostre esport o la nostra activitat física, per exemple, solen requerir l'activació del GPS, i això consumeix també gran quantitat bateria. Cal intentar apagar-ho quan acabem el nostre exercici.

Ús de la bateria a Android

Si tens un mòbil amb sistema operatiu Android, fins i tot pots saber exactament quina aplicació estàs utilitzant més i quina està consumint més bateria. Per conèixer aquestes dades només has d'entrar a 'Ajustos', 'General', 'Estalvi de bateria i energia' (depenent del model de mòbil que tinguis), i 'Ús de la Bateria'. Aquí veuràs la llista d'aplicacions i components que més bateria estan gastant.

Si vols conèixer més detalls o analitzar més en profunditat el teu consum pots fer servir aplicacions de tercers que hi ha al mercat, com és el cas de GSam Battery Monitor, una aplicació que ofereix informes detallats del consum de bateria per a dispositius Android. En qualsevol cas hem de tenir en compte que les aplicacions consumeixen recursos del nostre mòbil i que cal fer-ne un bon ús si no volem quedar-nos sense bateria al moment menys esperat.