Una nova aplicació recull informació dels 108 museus registrats de Catalunya

L'app 'Visitmuseum' és gratuïta i en quatre idiomes

05.10.2016 | 18:16
Una nova aplicació recull informació dels 108 museus registrats de Catalunya

´Visitmuseum´ és la primera app mòbil que inclou els 108 museus registrats de Catalunya. L´aplicació, que s´ha presentat aquest dimecres en el Museu de Badalona, és gratuïta i està disponible en català, castellà, anglès i francès, pensada per actuar como una eina de suport a la visita presencial a museus, així com esdevenir un aparador del patrimoni museístic català. El projecte, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d´Empresa i Coneixement, ha estat íntegrament finançat amb l'impost sobre les estades en establiments turístics de la Generalitat. A més, l´app disposa de cinc audioguies apadrinades per veus de diferents personalitats del món social i cultural. Està previst que més endavant s'ampliï el número d'audioguies i que n'hi hagi sis mes abans de final d'any.

L´app neix de la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d´eines per atendre millor el públic estranger i d´assolir el repte d´oferir continguts de qualitat en diferents idiomes. Per aquest motiu, com que està adreçada al turista, l´aplicació s´ha dissenyat amb un sistema que permet la descàrrega abans de la visita i utilitzar-la sense connexió a Internet.

´Visitmuseum´ inclou un total de 229 equipaments museístics i més de 1.300 objectes d'arreu de Catalunya. En concret, s'hi trobaran 56 museus de l'àmbit metropolità i les comarques centrals, 27 de les comarques gironines, 10 de Ponent i l'Alt Pirineu i l'Aran, i 15 del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A més, s'hi sumen les 121 extensions museístiques que depenen de diversos museus, com ara monuments o jaciments.

La descàrrega de l'aplicació serà possible tant per a dispositius Android com Apple. Un cop escollit l´idioma, el visitant trobarà les dades pràctiques per a la visita, a més d´una breu presentació de l´equipament museístic, un recorregut per cada sala on pot llegir i disposar d´imatges explicatives perquè es gaudeixi amb detall d´una selecció acurada de les principals peces de cada museu. Alhora, l´app permet compartir l'experiència dels visitants a les xarxes socials de manera instantània.

A la presentació ha estat present el director d´Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; el director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono; la regidora de Cultura de Badalona, Laia Sabater; i l´actor Lluis Marco. Tant Boya com Bono han coincidit en la importància que té aquesta app per a la cultura i per al patrimoni de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema