Twitter deixarà enrere la seva comptador de 140 caràcters per iniciar una nova manera de dir. La plataforma de Dorsey va néixer amb idea d'adaptar els seus missatges a la longitud dels SMS però ara els caràcters no tindran en compte els elements multimèdia: no computaran les fotografies, vídeos, enquestes o GIF ni tampoc els noms d'usuaris en respondre.

Segons fonts consultades pel medi 'The Verge', els 'tuits' més llargs arribarien el proper 19 de setembre. No es tractaria de 'tuits' més llargs pròpiament dits, sinó d'una nova manera de dir els caràcters, on només es tindria en compte el missatge escrit -a més de les URL- i no es descomptarien elements en incloure imatges o vídeos, com es fa fins ara. Tampoc comptaran les mencions a un usuari quan s'inclouen a l'inici del tuit, a manera de resposta.

Twitter va anunciar al maig la intenció d'ampliar el límit de caràcters però l'anunci va quedar aquí, sense que arribés a aplicar-se. "Aquest és el canvi més notable que hem fet en els últims temps al voltant de la conversa, en particiular, i entorn a donar-li a la gent expressivitat completa de 140 caràcters ", explicava el CEO de Twitter, Jack Dorsey, a 'The Verge', al maig. "Estic emocionat de veure encara més diàleg gràcies a això", afegia.

Ara el comptador de Twitter no serà automàtic sinó que se centrarà en l'escrit per l'usuari. S'espera que arribi el pròxim 19 de setembre, segons la companyia, per fomentar el diàleg entre usuaris i les converses.