Spotify, el servei líder de música en 'streaming', s'està plantejant aplicar una sèrie de restriccions en l'accés gratuït als continguts en una concessió a la indústria musical per aconseguir unes tarifes més avantatjoses en les negociacions sobre el preu de les llicències d'ús com abans de la potencial sortida a borsa de la companyia, segons informa 'Financial Times'.

Spotify pretén obtenir una rebaixa substancial en les regalies que ha d'abonar a les propietàries dels drets a canvi de limitar l'accés als àlbums més nous als subscriptors de pagament, segons han assenyalat fonts familiaritzades amb les negociacions.

La companyia, valorada en uns 8.500 milions de dòlars (7.556.000 d'euros) en una recent ronda de finançament, va perdre 173 milions d'euros l'últim any, tot i l'increment de la seva facturació, que va arribar 1.950 milions d'euros.

Spotify ha de negociar els contractes de llicència amb companyies com Universal, Sony i Warner. Aquestes negociacions podrien allargar-se fins a final d'any, segons les fonts consultades.

Actualment, el servei gratuït de Spotify, que ofereix menys funcionalitats i reporta ingressos substancialment inferiors als serveis de pagament, compta amb uns 100 milions d'usuaris, davant dels 30 milions que abonen 9.99 dòlars al mes per accedir sense restriccions al catàleg musical de la companyia.