Sony Interactive Entertainment ha presentat oficialment en el marc de la conferència PlayStation Meeting celebrada a la ciutat de Nova York els nous models de consoles i perifèrics que podrem trobar dins de molt poc en els comerços. De la mà d'Andrew House, president & Global CEO de SCE, s'ha confirmat el rumorejat llançament del model més prim i lleuger de PlayStation 4, que sortirà a la venda a Europa el proper 15 de setembre a un preu de 299 euros.

Entre altres característiques, aquesta actualització de la consola inclourà un disc dur de 500 GB, un 30% menys de volum i fins a un 25% menys de pes que els models anteriors, capacitat per suportar la tecnologia d'imatge HDR, així com una major eficiència energètica i un nou disseny de línies més suaus.

Però la nova joia de la corona és el nou sistema PlayStation 4 Pro, que arribarà a Europa el 10 de novembre per un import de 399 euros. Aquest model oferirà una experiència de joc millorada capaç de processar imatges i vídeos amb tecnologia 4K i imatge HDR, una resolució de 1080p per a tots els jocs, una major i més estable freqüència de frames, arquitectura millorada tant de la CPU com GPU, disc dur d'1 TB i un port USB del darrere addicional per connectar altres dispositius, com l'esperat sistema de realitat virtual PlayStation VR.

Segons revelen des de la pròpia Sony, alguns desenvolupadors es troben actualitzant jocs que ja han estat llançats per a PS4 perquè siguin compatibles amb PS4 Pro, mentre altres estan desenvolupant propers llançaments que seran compatibles amb PS4 Pro.

Amb el llançament de la consola, es podrà descarregar pegats per a diversos jocs, com 'Uncharted 4', que es veuran millorats un cop es juguin a la nova plataforma.

No obstant això, els fans de les resolucions 4K potser no trobin tot el que esperaven, ja que el nou sistema no inclourà una unitat Blu-ray 4K, tal com es descobreix en les especificacions distribuïdes pel fabricant. Així doncs, PlayStation 4 Pro únicament oferirà suport 4K via streaming, per exemple, YouTube o Netflix, però no serà capaç de reproduir pel·lícules Ultra HD, ja que munta la mateixa unitat de Blu-ray / DVD que el model base.

Coincidint amb la presentació de les dues noves consoles, la companyia també ha anunciat nous perifèrics per a l'ecosistema PS4: un nou model de comandament sense fil Dualshock 4, una nova càmera PlayStation, un nou suport vertical dissenyat per als nous models de PS4, i els nous cascos sense fils Platinum.

Com és habitual en aquests casos, diverses companyies han presentat vídeos de jocs com 'Horizon: Zero Dawn' o 'Mass Effect: Andromeda', que posen en relleu com s'aprofita la potència extra de PlayStation 4 Pro.