Twitter ha llançat un nou 'emoji' per animar la conversa en aquesta xarxa social al voltant del procés d'investidura que s'inicia dimarts, 30 d'agost. L'emoticona s'activarà en escriure el hashtag #InvestiduraRajoy i estarà operatiu fins al final del procés, el 2 de setembre.

"La creativitat, la imatge i la possibilitat de poder expressar-se d'una manera més visual i divertida són elements molt importants de l'evolució de la plataforma", explica la companyia a través d'un comunicat.

Els 'emojis', com a forma d'expressió i comunicació política, han estat una constant a Twitter, sobretot en aquest últim any electoral. Per exemple, durant la jornada electoral del 26-J es van poder veure emoticones vinculades a cada partit, i en el 20-D es va activar un 'emoji' especial per a la jornada associat al hashtag #HeVotado.

De forma paral·lela, Twitter va llançar durant la campanya electoral del 26-J el compte oficial @TwitterPolítica en què líders com Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera van participar en dinàmiques d'interacció amb ciutadans i creadors digitals, on els 'emojis' es van convertir en el llenguatge de la conversa.

Segons un estudi encarregat per Twitter i realitzat per la consultora El Departament sobre una mostra de més de 1.000 individus --representativa de la població espanyola amb dret a vot--, 8 de cada 10 electors destaca el valor de Twitter com a plataforma que genera debat polític i afavoreix la participació ciutadana.

La possibilitat d'accedir a informació en temps real relacionada amb l'actualitat (47%), així com el toc d'humor que incorpora Twitter en l'agenda política (77%) són alguns dels elements que més valoren els ciutadans de Twitter.