Els GIF van revolucionar Twitter fa tan sols uns mesos. Les imatges animades semblaven ser part del passat d'Internet, però han tornat amb força i són usades diàriament a les xarxes socials i en altres aplicacions que permeten el seu ús com, per exemple, Telegram. WhatsApp sap la importància del seu ús i en la seva última actualització permet crear GIF a partir dels vídeos i enviar-los als contactes.

La funcionalitat per ara només està disponible a la versió beta de l'actualització de WhatsApp, i els GIFs podran enviar-se a partir de la versió 2.16.41 per Android, que ja està disponible en alguns mercats d'aplicacions alternatius, com Uptodown.

Perquè funcioni l'enviament de GIF, tant el receptor com l'emissor han de tenir actualitzada l'última versió de l'aplicació. WhatsApp no ??permetrà l'enviament de GIF precreats, sinó que permetrà que els facin els propis usuaris a partir dels vídeos que estan al telèfon mòbil, retallant i enviant-los com a arxiu d'imatge animada.

Encara caldrà esperar per veure si l'aplicació de missatgeria per excel·lència fa un pas més enllà i inclou altres serveis que apostin pel propi cercador de GIF de manera integrada en el servei.