Islamistes indis prohibeixen 'Pokémon Go' per "satŕnic"

Una fŕtua emesa pels mutfíes del nord del país considera el videojoc com un pecat per la llei islŕmica

08.08.2016 | 16:51
Islamistes indis prohibeixen 'Pokémon Go' per "satŕnic"
Islamistes indis prohibeixen 'Pokémon Go' per "satŕnic"

Els muftís del santuari islŕmic Dargah-i-Ala Hazrat, al nord de l'Índia, han declarat en una fŕtua (edicte religiós) com "haraam" o prohibit el popular joc Pokémon Go, per considerar que promociona a "satan" i que resulta "perillós" per als usuaris.

El clergue que va emetre l'edicte, Mohammad Saleem Noori, va argumentar ahir que l'aplicació posa als jugadors en perill de patir "accidents", ja que la utilitzen abstrets mentre caminen per la via pública o les carreteres.

A més, "interfereix en la privacitat" de les persones i "satan és promocionat en el joc", ha advertit el també portaveu d'aquest santuari sunnita de l'escola hanafí situat a Bareilly, a l'estat d'Uttar Pradesh. "El joc és haraam per a la xaria" o llei islŕmica, va concloure el muftí.

Davant la febre del Pokémon Go, les autoritats de diversos Estats han llançat en les últimes setmanes advertčncies i mesures pel que fa a la utilització del joc, que avui es va posar oficialment a la venda en quinze paďsos de la regió d'Ŕsia-Pacífic.

El popular joc, que compta amb més de 75 milions de descŕrregues a tot el món i que va debutar el passat 6 de juliol, encara no s'ha estrenat oficialment a l'Índia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema