Els muftís del santuari islàmic Dargah-i-Ala Hazrat, al nord de l'Índia, han declarat en una fàtua (edicte religiós) com "haraam" o prohibit el popular joc Pokémon Go, per considerar que promociona a "satan" i que resulta "perillós" per als usuaris.

El clergue que va emetre l'edicte, Mohammad Saleem Noori, va argumentar ahir que l'aplicació posa als jugadors en perill de patir "accidents", ja que la utilitzen abstrets mentre caminen per la via pública o les carreteres.

A més, "interfereix en la privacitat" de les persones i "satan és promocionat en el joc", ha advertit el també portaveu d'aquest santuari sunnita de l'escola hanafí situat a Bareilly, a l'estat d'Uttar Pradesh. "El joc és haraam per a la xaria" o llei islàmica, va concloure el muftí.

Davant la febre del Pokémon Go, les autoritats de diversos Estats han llançat en les últimes setmanes advertències i mesures pel que fa a la utilització del joc, que avui es va posar oficialment a la venda en quinze països de la regió d'Àsia-Pacífic.

El popular joc, que compta amb més de 75 milions de descàrregues a tot el món i que va debutar el passat 6 de juliol, encara no s'ha estrenat oficialment a l'Índia.