Quan una línia de telèfons intel·ligents es perpetua en el temps es corre el risc de caure en la monotonia. Tant si es diu iPhone, Galaxy o qualsevol altra saga que ens pugui venir al cap, mantenir l'interès i la innovació és força complicat. I Samsung corria el seriós perill de repetir -en presentar l'enèsima versió de la seva phablet -acrònim de Phone i tablet- Note, a la versió 7 -encara que la 6 no va existir mai-.

El primer Note el va introduir Samsung a 2011 i des de llavors ha estat un dels referents en el mercat, en gran mesura gràcies a l'S Pen, aquesta mena de llapis digital. Del que no hi ha dubte és que el segment dels phablets és un dels que més èxit tenen, sent el que més està creixent a Europa.

L'esdeveniment avançat al qual vam poder assistir, i en el qual se'ns va permetre tocar i remenar amb el Galaxy Note 7 va deixar palès que Samsung vol conquistar, en primer lloc, a la premsa especialitzada. Multitud de dispositius per provar, amb tots els accessoris, i experts de la companyia predisposats a respondre absolutament totes les qüestions que se'ls plantejaven, van deixar clar que aquest dispositiu és un punt d'inflexió en l'evolució mòbil de Samsung.

Disseny

El primer contacte amb el Galaxy Note 7 et deixa KO. A l'agafar-lo notes el disseny Edge dels últims Galaxy, però millorat ja que aquesta curvatura es repeteix també en la part posterior del Note 7. A la còmode i agradable adherència cal afegir una pantalla de generosa grandària.

Un altre dels elements destacables del nou Galaxy Note 7 és la seva resistència a l'aigua i a la pols. Amb un certificat IP68, tant el Note com el nou S Pen -que només pesa 3 grams- poden aguantar sota l'aigua un mínim de 30 minuts a un metre de profunditat, i vam poder comprovar-ho introduint el dispositiu en una peixera que es va habilitar per a tal efecte.

Encara que sens dubte el millor és que l'S Pen interactua perfectament amb la pantalla del Galaxy Note 7 sota l'aigua, cosa que, encara que possiblement no haurem de fer, sí ens assegura una correcta operativitat si el dispositiu està mullat. Alguna vegada has intentant utilitzar el teu mòbil amb la pantalla mullada? No funciona correctament, però en el Note 7 si.

Maquinari

Destaca d'aquest nou Galaxy Note 7 la càrrega sense fil resistent a l'aigua i la pantalla amb les vores bisellades que ja hem comentat abans, que ja s'ha vist en els últims Galaxy. Cal destacar també el connector USB tipus C, que serà sens dubte l'estàndard en la propera generació de mòbils i que ja incorporen diversos models d'altres companyies, com el LG G4, així com el MacBook d'Apple.

Seguretat

És un dels punts forts de Samsung en els seus més recents dispositius, gràcies sobretot al seu sistema Knox. En el cas del Note 7 han anat més enllà, i l'esmentat sistema i el sensor d'empremtes dactilars se li ha afegit per primer cop l'escàner de retina.

Entreteniment

Un dels punts forts d'un dispositiu de pantalla gran és l'entreteniment. Samsung ho sap i és per això que el Galaxy Note 7 permet no només gaudir de l'últim en multimèdia a través de la seva pantalla compatible amb el nou format d'imatge HDR Video Streaming, sinó que a més permet crear continguts de forma fàcil i senzilla. Ens va cridar poderosament l'atenció el fàcil que és crear arxius GIF de qualsevol vídeo que estiguem veient, i poder-los fer servir posteriorment en les xarxes socials. La realitat virtual, per la qual tant està apostant Samsung, també té el seu protagonisme i és per això que una noves ulleres Gear VR han estat creades especialment per a aquest dispositiu. A més, l'experiència de Vulkan Games també estarà disponible en aquest Note 7, igual que al Galaxy S7.

A falta d'un ús intensiu i una anàlisi en profunditat, el primer contacte que vam tenir amb el nou Galaxy Note 7 va ser impactant. Malgrat que estem davant d'un telèfon de gran format, el seu maneig no és maldestre en absolut, i la qualitat que demostra és superior. Les imatges es veuen de cinema a la pantalla Quad HD gràcies a la tecnologia HDR Video Streaming i el so, sense arribar a ser excepcional, és realment bo. Amb 68 Gb. D'emmagatzematge i capacitat per 256 Gb. Més en una targeta microSDHC, el Note 7 podria arribar a convertir-se en tot un referent en la creació de continguts multimèdia ja que, a més, porta la mateixa -i excel·lent- càmera que el Galaxy S7.

El millor telèfon mòbil mai creat per Samsung? Possiblement ...