Yahoo va anunciat aquest dilluns el començament del final de la seva vida com a companyia independent. La que va arribar a marcar una època gloriosa en el món d'internet ara serà comprada pel grup Verizon.

Aquesta firma, la primera companyia de telefonia mòbil d'Estats Units i la segona del sector de telecomunicacions, després d'AT & T, pagarà 4.830 milions de dòlars per fer-se amb el control de les operacions de Yahoo.

Per aquests diners, Verizon comprarà el negoci central de Yahoo, les seves principals patents, el seu sistema de correu electrònic i el seu negoci de publicitat digital, aquest sector dominat actualment per Facebook i Google.

Però el paquet no inclourà la participació del 15% en el capital del grup del comerç electrònic xinès Alibaba, valorada en prop de 30.000 milions de dòlars, ni el 35% que té a Yahoo Japó.

La idea és que el negoci de Yahoo quedi vinculat al d'AOL, una companyia que va comprar Verizon l'any passat, per 4.400 milions de dòlars, i que, igual que Yahoo, va arribar a tenir un paper molt important en el món d'internet als Estats Units.