En tan sols una setmana d'existència, Pokémon Go, ja s'ha convertit en l'aplicació més utilitzada i descarregada de la història i ha disparat el valor de la marca en els mercats borsaris.

La nova aplicació de Nintendo ha acaparat titulars i portades durant la seva primera setmana al mercat. Malgrat que el joc s'ha llançat de forma oficial en només 3 països (EUA, Austràlia i Nova Zelanda) a baixar s'ha fet arreu del món mitjançant servidors privats.

En què consisteix?

Des dels seus mòbils i mitjançant la geolocalització, els jugadors poden atrapar, intercanviar i combatre en el món real, explorant racons de les seves ciutats com estacions, places o monuments, a més de témer la possibilitat de compartir les seves experiències en xarxes socials. Així doncs, les claus del seu èxit es basen en el fet que és un videojoc per jugar a l'aire lliure, interactua amb la realitat física del jugador i val per IOS i Android, entre moltes altres qualitats.

La realitat augmentada, un fenomen que ha fet impacte

El fenomen de la realitat augmentada no és nou i ja va quedar patent amb la inversió milionària de Facebook a principis del 2016 en les ulleres Oculus, l'objectiu és enderrocar barreres econòmiques, escurçar distàncies i temps així com beneficiar la salut, com va apuntar durant la presentació del dispositiu seu fundador, Mark Zuckerberg.

El joc aixeca passions... i crítiques

Davant l'èxit de Pokémon Go, l'OCU ha llançat un comunicat en el que aconsella no descarregar l'aplicació fins que no estigui disponible oficialment a través de Nintendo, ja que pot generar problemes o virus.

A més, demana als pares que vigilin els menors quan surtin a jugar amb ell al carrer perquè utilitza la geolocalització per poder jugar i podria comportar alguns riscos. Un altre factor a tenir en compte són les factures del mòbil, perquè "l'aplicació consumeix les dades i la bateria a gran velocitat el que pot portar a sorpreses".

Altres crítiques al nou de Nintendo procedeixen del museu de l'antic camp d'extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau (sud de Polònia), que molest perquè alguns visitants van jugar amb l'app en el seu recinte ha prohibit que s'utilitzi a l'interior de la instal·lació per respecte a les víctimes del nazisme.

Amb només una setmana de vida, l'aplicació també ha generat tota mena de sensacions i situacions insospitades, com el jove que va descobrir un cadàver per jugar amb el videojoc.